Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #124272
  szajkidori28
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!
  Családunk 8 hónapos ( 2,5 kg ) szfinx kislány cicája Adél, tulajdonképpen augusztusi elhozatala óta hasmenéssel küzd! Első körben giardiat állapítottak meg nála,melyre klion,ferdocat,probiotikumos kúrát csináltunk! Mondhatni szinte eredménytelenül, annyit sikerült elérni, hogy a macska széklete pudingiszerű lett, a korábbi vízszerű hasmenéssel ellentétben. Mivel a helyzet továbbra sem javult( csak és kizárólag a Royal Canin gastro intenstinal tápját kapja ), elvittük további vizsgálatokra. Egy alkalommal bélsár leoltás történt, melynek negatív eredménye lett. Ezt kovetoen kapott egy gyenge szteroid injekciot, eredmenytelenul. A hetfői napon parazitozisra fogják leoltani, hátha a giardian kívül bármi más kijön. Nagyon el vagyunk keseredve, a cica napjában 10-szer ürít székletet. Ezen kívül jó kedvű, hányni nem hány, eszik rendesen. Amit megeszik az sajnos egyből ki is jön belőle. Mindenhol csak a Kliont javasolják, azonban mivel nem segített, és vélhetően a cicának a bélflórája is oda van, nem szeretnénk neki még egyszer beadni. Köszönöm, ha elolvassa és ad nekünk egy kis reményt, hogy véget érhet-e valaha ez a kálvária!

  Tisztelettel, Sulyok Dóra

  #124491
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Dóra! A szfinx fajta nagyon érzékeny cica, nem tesz neki jót a durva gyógyszerekkel végzett kezelés. Javaslom áttekinteni az alábbi linkeken lévő írásokat és a végén javasolt csomagot alkalmazni neki. https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/taplalassal-kapcsolatos/kutya-es-macska-hasmenes-okai-tunetei-es-kezelese/ https://energy-vet.hu/taplalas/nem-megfelelo-etrend-hatasai/ https://energy-vet.hu/taplalas/husevok-emesztesenek-elettana/ Javaslom az itt megadott csomagot alkalmazni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/ Továbbá a táplálkozását átállítani e szerint: https://energy-vet.hu/taplalas/iranymutato-etrend-husevo-allatainknak/ Üdv Dr.Molnar

  #124548
  szajkidori28
  Felhasználó

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm válaszát! A csomagot megrendeltem, s ezzel kapcsolatosan szeretném kérdezni, hogy melyik készítményt mikor adhatom be? Egyszerre gondolom nem javallt.

  Tisztelettel, Sulyok Dóra

  #124611
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Dóra! De igen egyszerre alkalmazza őket. Üdv Dr.Molnar

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.