Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #113613
  lugosijudit67
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr!
  9 éves tacskónk, Prézli, ivartalanított(helyes kis menhelyes) kislány vizelettartási problémájára Uroxal 5mg os gyógyszert kapott.
  Az inkontinencia állatorvosunk szerint lehet a gerincproblémájától, melyet az Energy-Vet-es termékekkel tartunk karban, vagy a korai ivartalanítás miatt(még nem tüzelt egyszer sem, mikor ivartalanították)
  Az Uroxal szedésének kb 3. hetében a következő tünetek léptek fel Prézlinél: evés és séták után mindig jó nagyokat ivott, de újabban ivás után, mire beér a szobába, öklendezni kezd, és kihányja a vizet, vagy sárga, vagy sárgászöld folyadékkal együtt,időnként nagy adag nyálkával. Étel nem sok jön vissza 1-2 falatnyi.(Tudni kell róla, hogy nem igazán rág, habzsol,fal,csámcsog a levesesebb ételnél, olyan mint egy malac) Nem merjük hagyni, hogy egyszerre sokat igyon, elvesszük előle, és ha bennemarad, akkor kap még. Időnként együtt jár hirtelen hasmenéssel, ami nagyon büdös. Ez két hete tart. Természetesen voltunk orvosnál, aki savlekötőt ajánlott, és hogy hagyjuk abba azonnal az Uroxal szedését, 1 hét múlva menjünk vissza. Ez holnap lesz, de kívácsi vagyok az Ön véleményére, mi lehet ez, mit kéne megnézetni, Doktor úr mit javasol?
  Előre is köszönet válaszáért. Üdvözlettel: Schafranek-Lugosi Judit

  #113920
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Judit! A nevezett hatóanyag humán és a leírásában megtalálhatja az önök tünetét is: Gyakori mellékhatások (minden 100 kezelt beteg közül 1 – 10 betegnél fordul elő:
  – hasmenés, hányás
  Vagyis én is osztom a kolléga véleményét, hogy ezt el kellene hagyni. Helyette viszont az alábbi csomag kombinációját javaslom alkalmazni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/vizeletcsepeges-kiegeszito-kezelesere-csomag/
  A hasmenésre pedig az alábbit: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/
  Üdv Dr.molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.