Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.
4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #169382
  S-E
  Felhasználó

  Tisztelt doktor úr,

  Közel 6 éves, prosztata daganatos, és a betegsége okán erősen károsodott vesével rendelkező ivaros kan boxer kutyusunk kapcsán keresnem. 7 hónapja lett hirtelen nagyon rosszul a drágánk, azt hittük, elveszítjük (hosszú infúziós, antibiotikumos kezelés után tudott csak talpra állni). A daganatellenes csomagot (II-es) 5 hónapja (most kezdjük a 6.-at) alkalmazzuk nála, kiegészítve Kingvettel, Krill Olajjal, Probiovettel (és időnként -a veséje miatt óvatosan – ízület védő csomaggal (Renovet, stb).) Azon gondolkodom, hogy elkezdem neki pluszban még a vese támogató csomagot is (bár kap jelenleg csalánmagból, galagonyavirágból, csalánlevélből, mezei zsurlóból, aranyvesszőfűből készült port is, illetve – külön – humacot is, valamint alga porokat, zöldség (brokkoli, lucerna, stb.) porokat, mindig külön, étellel, napota többször étetem, elosztva a napi étel adagját, min. 2 óránként adagolva a “szereket”).
  A vizelete erős szagú, és gyakran csöpög is neki, örömében is, és alváskor is, a vizeletében (teszt csík alapján) nagyon magas a leukocita száma (+++), a BLD szintje (++), az ascorbic acid (VC – vit C) szintje (++), magas a fehérje (+), a PH-ja 6,5 körül, a kreatinja 4,4, a macroalbumin hupi kék (ami már nem is szerepel a teszt csíkon mint azonosító..), (a többi érték normális) a de ami nagyon aggaszt, hogy a nemiszervéből csöpögő sűrű, sárgás váladék erősen genny-szagú. Erős gyulladásos folyamatok zajlanak.. 🙁
  Mit adhatnék még, tehetnék, hogy segítsek a kutyusom állapotán?
  Esetleg egy antibiotikum kúra szükséges lehet (nem vagyok a híve, de talán egy kúra nem ártana..?) ?

  Hálás lennék mielőbbi visszajelzésért, éppen rendelném a következő adagokat mindenből..

  Köszönöm

  #169389
  S-E
  Felhasználó

  Elnézést, az előzőekben elírtam, microalbumin-t akartam írni a vizelet teszt felsorolás végén..

  #169451
  S-E
  Felhasználó

  Tisztelt doktor úr,

  Közel 6 éves, prosztata daganatos, és a betegsége okán erősen károsodott vesével rendelkező ivaros kan boxer kutyusunk kapcsán keresnem. 7 hónapja lett hirtelen nagyon rosszul a drágánk, azt hittük, elveszítjük (hosszú infúziós, antibiotikumos kezelés után tudott csak talpra állni). A daganatellenes csomagot (II-es) 5 hónapja (most kezdjük a 6.-at) alkalmazzuk nála, kiegészítve Kingvettel (2x), Krill Olajjal, Probiovettel, Renovettel (1x), illetve, most éppen Annovetet is kap – naponta 1x, 5h eltéréssel az Immunovethez képest. (Továbbá, csak információként, időnként -a veséje miatt óvatosan – ízület védő csomagot is kap, naponta 1x))
  Azon gondolkodom, hogy elkezdem neki pluszban még a vese támogató csomagot is (bár kap jelenleg csalánmagból, galagonyavirágból, csalánlevélből, mezei zsurlóból, aranyvesszőfűből készült port is, illetve – külön – humacot (humin sav) is, valamint alga porokat, zöldség (brokkoli, lucerna, stb.) porokat, mindig külön, étellel, naponta többször étetem, elosztva a napi étel adagját, min. 2 óránként adagolva a “szereket”).
  A vizelete erős szagú, és gyakran csöpög is neki, örömében is, és alváskor is, a vizeletében (teszt csík alapján) nagyon magas a leukocita száma (+++), a BLD szintje (++), az ascorbic acid (VC – vit C) szintje (++), magas a fehérje (+), a PH-ja 6,5 körül, a kreatinja 4,4, a microalbumin hupi kék (ami már nem is szerepel a teszt csíkon mint azonosító..), (a többi érték normális) a de ami nagyon aggaszt, hogy a nemiszervéből csöpögő sűrű, sárgás váladék erősen genny-szagú. Erős gyulladásos folyamatok zajlanak.. 🙁
  Mit adhatnék még, tehetnék, hogy segítsek a kutyusom állapotán?
  Bár a már alkalmazott készítmények körül is több hivatott gyulladást csökkenteni, nem tűnik elégségesnek.. 🙁 Alkalmazzak vmit nagyobb dózisban és/vagy gyakrabban esetleg?

  Hálás lennék mielőbbi visszajelzésért..
  Köszönettel,
  Sándor Erzsébet

  #169496
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Erzsébet! Az jó hír, hogy nem a korábbi daganat miatt írt nekem, hanem a húgyúti fertőzés mitt. Erre van egy csomagunk amit javaslok alkalmazni. Az antibiotikucsak egy időre segíthetne aztán erősebben térne vissza a tünete. Ezt alkalmazza: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/hugyuti-gyulladasok-hugykovesseg-kiegeszito-kezelesere-csomag/ A veseelégtelenségre pedig ezt: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/idult-veseelegtelenseg-kiegeszito-kezelesere-csomag/ A veseelégtelenség kezelési protokolljában leírt táplálási megkötéseket szorosan tartsa be: https://energy-vet.hu/kezelesi-protokollok/vesekkel-kapcsolatos/macskak-idult-veseelegtelensege/ Üdv Dr.Molnar

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.