Urine Test Strips

7900 Ft

(5 vásárlói értékelés)

Leírás

Urine Test Strips – Vizelet teszt csíkok

A VIZELET tesztcsíkok könnyen használható vizeletvizsgálati reagens csíkok dignosztikai kémiai markerek kimutatásához a kisállatok vizeletéből.

Ezeket a tesztcsíkokat használják az állatorvosok is rendelőkben és laboratóriumokban is, a lehetséges egészségügyi problémák előzetes diagnosztizálásában és kezdeti stádiumban való kiszűrésében.

A DIAGNOSZTIKAI REAGENS CSÍKOK JELENTŐSÉGE

A specifikus reagens paneltől függően a vizeletben megjelenő kémiai vegyületek kóros szintjét könnyen és gyorsan módon beazonosíthatjuk, így az általános egészségi állapotot értékelni tudjuk. A potenciális kockázati tényezőket időben felismerhetjük, melyek

az alapvető egészségügyi problémák mutatói lehetnek.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:

1. Gyűjtsön vizeletet (a reggeli első vizelet a legoptimálisabb)

2. Teljesen merítse a reagenscsíkot a vizeletmintába vagy a vizeletáramba, majd távolítsa el azonnal, hogy ne oldódjanak ki a reagenspárna vegyi anyagai. Rázza le a felesleges folyadékot. Egy itatóspapírhoz érintse hozzá a reagens csík hosszú élét, hogy az leszívja róla a felesleges vizelet maradványokat.

3. A reagenscsíkok használatakor azonnal tegye vissza a tartály kupakját, minimalizálva ezzel a

a fennmaradó tesztcsíkok fénnyel és levegővel való érintkezését.

4. Várjon 60 másodpercet.

5. Hasonlítsa össze a reagenspárnák színváltozását a palack címkéjén található megfelelő színskálával.

Olvassa le és jegyezze fel az eredményeket. A bal oldali színskála oszlop mutatja az egészséges állapot esetén kapott színeket. Az ettől jobbra található keretes szín minták fokozatokban jelzik az elváltozások mértékét. E színminták alatt a mért mennyiséget is megmutatja.

Érdemes egy képet készíteni 60 másodperc leteltével, hogy megőrizhessük az eredményeket. Ez az állatorvos által később történő értékeléshez és a később kapott ismételt vizsgálatokkal való összehasonlításhoz is fontos lesz.

Az eredmények jelentése a 14 paraméter esetén:

 • • Leukociták – húgyúti fertőzés és baktériumok jelenléte a húgyutakban, UTI (Urine Tract Infection)
 •  Nitritek – UTI (Urine Tract Infection) teszt, amely általában a húgyúti fertőzések mutatója
 •  Urobilinogén – májfunkciós teszt és májbetegség indikátor
 •  pH-teszt – A vizelet savas vagy lúgos állapotának meghatározása
 •  Fehérje – A vesék lehetséges betegségeinek mutatója
 •  Vér a vizeletben – leggyakrabban vesekő jelenlétét jelzi
 •  Aszkorbát – a C-vitamin mennyisége a vizeletben.
 •  Fajsúly (Specif. Gravity)​​- a vesék szűrési képességének a GFR (Glomerular Filtration Rate) tükröződése vesebetegségnél, továbbá jelezheti a húgyúti fertőzéseket UTI (Urine Tract Infection)
 •  Ketonok – Az energia előállításához felhasznált zsír mennyiségének mutatója. Kulcsmutató a fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek.
 •  Bilirubin – A máj és az epehólyag problémáinak tesztje és mutatója.
 •  Glükóz (cukor) – A vizeletben lévő cukor mérése, amelyet általában a cukorbetegség okoz
 •  Mikroalbumin – Segíthet a vesekárosodás és a vese egészségének tesztelésében
 •  Kreatinin – A normál vizsgálati tartományon kívül eső kreatinin vesebetegségre utalhat.
 •  Kalcium – A kalcium szint szerepet játszik a szív, a vese és a pajzsmirigy egészségében.

 

Megjegyzések az értékeléshez:

• Glükóz: Egészséges állat, normál vizeletében nem szabad kimutatni a glükózt. Kis mennyiségű glükóz ürülhet a veséken keresztül, de ez a szint általában alacsonyabb a teszt érzékenységénél, de alkalmanként eredményezhet színelváltozást a negatív és 5 mmol színt között. Az 5 mmol eredményt vagy ennél magasabbat, szignifikánsan rendellenesnek tekinthetjük, és állatorvosi vizsgálatra kell vinni az állatot.

• Fehérje: A fehérje általában nem mutatható ki normál vizeletben. Bármely színelváltozás, amely nagyobb színű, mint a +/- (nyomokban) jelentős fehérjeürítést (proteinuriát) jelez. Nagy fajsúlyú vizelet esetén a +/- érték normál fehérje szintet jelez, mivel a sűrű vizelet ad egy minimális színelváltozást önmagában is. Klinikai vizsgálat és tanácsadás, valamint további tesztek szükségesek a jelenség megfelelő értékeléséhez.

• pH: A normális és abnormális vizelet pH-ja 5 és 9 között változhat. A kapott értékek általában helyzetfüggőek és meg kell beszélni az ellátó állatorvossal, aki szakmailag értékeli a körülmények figyelembevételével. Az első reggeli vizelet adja általában a legstabilabb eredményt, amely húsevőknél 5 és 6 között mozog.

• További paraméterek: A teszt képes megmutatni a leukociták, nitrit, keton, bilirubin, vér, urobilinogén, kalcium, kreatinin, mikroalbumin, aszkorbát és fajsúly ​​elváltozásokat, a normál tartományokat is beleértve (bal oldali oszlop). A legtöbb esetben ezekhez a további tesztparaméterekhez normál vagy negatív eredményt kapunk, vagyis a reagenspanel színe nem változik. Egy vagy több reagens panel színváltozása általában váratlan eredményt (betegségi állapotot) jeleznek. Például a leukocita panel jelentős színváltozása a fehérvérsejtek megemelkedett szintjét jelzi, jelezve a lehetséges fertőzést, a vérpanelen megjelenő rendellenes színelváltozás nem diagnosztizált belső vérzést jelezhet. stb.

• Fehérje és a kreatinin színt értékéből számítható az UPC érték, amely a veseelégtelenség fokát mutatja

Supreme Immunity hivatalos oldala

Adagolási tájékoztató

Urine Test Strips termékről 5 értékelés

 1. Névtelen

  Lejáratos termék.

 2. Gabriella

  Tisztelt Dr Úr!

  Cica esetében hogyan tudom ezt alkalmazni? Milyen macskaalmot ajánlana?

  Üdvözlettel:
  Gabriella

  • Dr. Molnár Gábor

   Kedves Gabriella! Mindent megtalál a leírásban. Vizelet gyüjtés módszere. Várja meg míg a cica egy jó darabig nem vizel. Akkor a húgyhólyagja tele lesz vizelettel. Készítse oda a tesztcsíkot a közelbe. Tegye egy száraz tiszta felületre a cicát és a kezével fogja át alulról a hasát, majd finom, de határozott mozdulattal nyomja össze a hüvelyk és a másik oldali ujjait a hólyagra nyomást gyakorolva, aminek következtében az állat kis idő mulva elenged egy kevés vagy több vizeletet. Abba mártsa bele a csíkot és egy perc után értékelje ki. Alomban nem tudok segíteni. Ami a vizeletet jól összeragasztja egy könnyen kivehető golyóvá. Üdv dr.molnar

 3. Tóth László

  A tájékoztató alapján a tesztcsík használata és az eredmények értékelése egyszerű és gyors.

  #1 kép innen:Tóth László
 4. Sebők Tünde

  Nagyon jó dolognak tartom, otthoni használata útmutatót adhat a kis állatunk egészségéről. Az én állatorvosom is ezt használja. 🙂

 5. Anonim

  Még nem próbáltam.

Mondd el a véleményed