kutya allergia

Sunny 5 éves hím amstaff jellegű kutyus, egy éves korában fogadtuk örökbe a párommal. Előző gazdájának nem volt lehetősége megfelelően odafigyelni az ő igényeire, már a nálunk töltött első hónap elején életmentő beavatkozásra volt szükség helytelen táplálás miatt.

Ezután cca negyedévente más tünetet produkált: fejremegés, tappancsok sebesedése, háttájék gennyes bőrgyulladása végbél tájék gyulladása, hot spot… Mindig más de visszatérő gondok kielégítő és hosszútávú  megoldás nélkül. Rengeteg orvosnál számos lehetőséget kipróbáltunk már, a szétválasztó diétától kezdve a különböző gyógyszerekig, kenőcsök, spray-k, mindent amit lehet, jelenleg már ott tartottunk, hogy egy antibiotikum kúra körülbelül 1-1,5 hónapig segít. Nem tartom normális dolognak, hogy állandóan gyógyszerezve van (még akkor sem, ha kúraszerűen próbáltam regenerálni a máját) volt olyan – mások által most is közkedvelt- allergiára használatos gyógyszer, melytől bőrkinövései lettek, C…..nt injekciót kap 2 havonta a gyógyszeres kezelés mellett, de nagyon nem vagyok elégedett, mert hiába tesz meg az ember mindent anyagilag is már elértük azt a szintet, hogy többet van rosszul mint jól, és ez elkeserítő.

Képek a kutya korábbi állapotáról

Nemrég találkoztam egy kutyástársammal, aki felhívta a figyelmemet az Energyvet oldalára, nekik mozgásszervi problémákkal küzdő kutyusuknak segítettek gyors, látványos gyógyulással. Írtam a doktor úrnak, ő elküldte nekem milyen javaslatai vannak, és hosszas tanulmányozás után rájöttem, a szivárgó bél szindróma nagyon is szóba jöhet nálunk, ezért a bőrbetegségek allergiák csomagot rendeltem meg, és ezt kezdtük el használni, ez mellett beszereztem emberi fogyasztásra is alkalmas lazacfejet és bárány húsos csontokat a csontleveshez és most első körben báránnyal kezdtük. Sunny tápjába keverem a gyógyhatású készítményeket, mert a súlya miatt  (31kg) több kapszulát kellene beadni neki ezért azt a megoldást választottam, hogy a kapszulákból a táplálékába keverve csontlevessel felöntve kapja meg.

Kezdésnek rögtön kipróbáltuk az Epivet sampont, ettől a többi gyógysamponnal ellentétben azonnal fényes és puha lett a szőre, ami nem múlt el 2-3 nap után, egy héttel a használat után is jól érezhető a pozitív hatása, nagyon elégedett vagyok vele. A kezelés 3. napjától Sunnyban olyan energiák szabadultak fel, hogy alig tudtuk lefárasztani, közérzete sokat változott, ilyennek szeretném ezután minden nap látni, nagy örömmel töltött el, hogy jól érzi magát! Egy hete tart a kezelése, gyógyszert jelenleg nem kap, jutalomfalatnak szárított és minden adaléktól mentes bárány és nyúlfalatokat kap, „félreevést” kizártuk, és nagyon várjuk a további változásokat. Jelenleg külsőleg is alkalmazunk a szőrén probiotikumot (Gre….n) és a tappancsait fertőtlenítem napi szinten, mert ebben az időszakban még könnyen sebesedik neki.

Nagyon bizakodóak vagyunk és várjuk a továbbiakat, én erősen hiszek benne, hogy az allergiája elmúlik , vagy minimálisra csökken (jelenleg amire érzékeny: csirke, pollen, köles, marha, sertés, rízs és még ki tudja mi…) az immunrendszer erősítésében újra felépítésében/roborálásában van az összes reményem, mert már mindent kipróbáltunk.

Akció!

Bőrbetegségek (8)

allergiák csomag

52020 Ft

A csomag tartalma: 1 db Multivit Mega C, 1 db Stomach&Bowel, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Skin Support, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Epivet, 1db Virovet, 1db Pet coat support

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

EPIVET

4900 Ft

Vélemény, hozzászólás?