Lucifer 13 éves kan német juhász, fájdalmas csípőízületi elváltozás, hátulsó testfél ataxia és sorvadás

Panasza: nehezen kel fel, összeesik, hátsó testfél sorvad.

Lucifer rogyadozva jött be a vizsgálóba. Fizikális vizsgálat során a csípő kismértékű mozdítására is (épp csak mozdítottam a hátsó lábát) heves fájdalmat jelzett, propiocepcio késett, hátsó testfél jelentős ataxiájával.

Kezelés: Kingvet 3×4 csepp naponta, Skelevet 3×2 kapszula 10 napig majd 3×1 kapszula folyamatosan.

Eredmény: korábban álmában remegett a két hátsó lába, ez 2 nap alatt megszűnt (a vizsgálat során erről nem esett szó), szeme rendszeresen csipásodott, ami szintén megszűnt, 1 hét kezelés után látványosan javult a hangulata, a gazdáját ugrálva üdvözölte és macskát kergetett.

2 hónapos kontroll: a szerek elfogytak, Kingvetet 5-6-hete, Skelevetet 3 hete nem szed.

A hátsó testfél sorvadása megállt, illetve minimálisan javult, fara, combja jobban izmolt.

Hátsó testfél ataxia csökkent, már csak fordulásoknál látható, rogyadozó járás nyom nélkül megszűnt. Csípő mozgatásra megint heves fájdalommal reagált, de fájdalmat a láb majdnem teljes megemelésével tudtam csak kiváltani. Tulajdonos elmondta, hogy a korábbiaktól eltérően vizeletürítésnél már fel is emeli újra a lábát (korábban csak megállt hozzá). Továbbá utazás előtt magától beugrik az autóba, korábban be kellett tenni.

További kezelés:

A Skelevet folyamatos adagolását illetve a Kingvet kúraszerű alkalmazását kértem a tulajdonostól.

Csípőjéről röntgenvizsgálat a kutya korára való tekintettel nem történt.

Dr. Oroszy Andrea

[vc_gallery type=”image_grid” images=”613,614″]
Akció!
PROBIOVETElfogyott!

SKELEVET

7200 Ft 5500 Ft
Értékelés: 4.82 / 5

Kedves Gazdik! Ideiglenes készlethiány a SKELEVET-ből. Október végéig csak a csomagban rendelt Skelevetet tudjuk kiszolgálni. Addig a hasonló hatású BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION COMPLEX készítményt javaslom használni. Köszönöm megértésüket: Dr. Molnár

4 Hozzászólás

 1. Kedves Doktor Úr, van egy hétéves Biewer yorkshire terrierem. Szeptember elején hirtelen elkezdett a bal hátsó lábára bicegni, ritkán felhúzta azt. Canidrylt kap (naponta 25mg). Ez az állandó. Amit közben próbáltunk az a zöldkagyló, de ettől emésztési problémái lettek. Váltottunk Synoquinre, de a sántítás nemhogy nem enyhült, hanem sokkal többet ugrált három lábon. Van, hogy fut, akár a nyúl , de sétálni már két hete nem tud jönni velünk, mert hazafelé cipeltem már, ne erőltesse az ugrálással a többi lábát. Ma egy hete kapja a Skelevet (3*1) Kingvet (2*2) szereket. Egyelőre változást nem látok a mozgásán, kicsit hízott is, mert a napi rendszeres séta elmaradt. Pénteken megyünk egy klinikára röntgenre. Nyilván többet tudunk majd arról, ez a santítás honnan ered. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy ezek a készítmények javulást hozzanak, -mert nyilván a műtétet kilátásba helyezik majd. Nagyon köszönöm a válaszát. (És most megrendelem a Fytovetet is)

  • Kedves Gyöngyi! A Skelevet-Kingvet-Fytovet kombináció általában már 1-2 héten belül szokott javulást hozni. A teljes hatás kifejlódéshez idült mozgásszervi bajoknál altalában 3 hónap szükséges. Azonban önöknél lehet más ok is nem csak csont és porcépülési zavar, mivel tartós fájdalommal él a kutya. Ezért kiegészítésnek még a Bone strenght & Joint protection complex szert is javaslom ha további 3 hét után nem lesz gyökeres javulás az állapotában. Üdv Dr. Molnár

 2. Tisztelt Doktor Úr!

  Van egy 11 éves mopsz kan, ivaros kutyusom. Korábban ( kb. 1 éve) már kapott Skelevet tablettát, ami megítélésem szerint segített neki az ízületi problémáin.
  Előzmények: kb. 1 éve voltunk röntgenen, ahol a hátsó végtagjait nézték meg, mert húzta a lábát néha össze esett és nehezen indult tovább. A doktor úr szerint elég nagy fokú porc kopása van a bal hátsó lábánál, térdkalács ficam, amit műteni kellene. Sajnos nem lehet műteni szegénykét, mert szív beteg. Gyógyszert is szed rá: vasotop és karsivan.
  Pár hete azt vettem észre a kutyusnál, hogy az eddigieknél is jobban húzza a lábát, rogyadozik a járása, néha leül, ha hirtelen irányt szeretne változtatni. Vizeletürítéskor nem mindig emeli fel a lábát, sokat fekszik, ritkán akar játszani, sétákból is siet be a lakásba.
  Szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen készítményeket adjak neki, hogy az állapota javuljon, ne romoljon tovább?
  Segítségét előre is köszönöm!

  • Kedves Nikoletta! A kutyus porckopására a Skelevet, kingvet, Cytovet, renovet, Probiovet kombináció tartós adagolása válik be a legjobban. Sajnos, vagy Hál Istennek, ezek a szerek nem csak elnyomják a tüneteket, így nem rövid távon javítanak a tüneteken, hanem az egészséges működéshez szükséges hatóanyagokat biztosítják az állat részére, amit azonban csak tartós adagolás mellett tudnak hatékonyan kifejteni. Minimálisan 3 hónapos adagolást javaslok kopás és disztrófia esetében is. Üdvözlettel: dr. Molnár

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

Hozzászólés / Kérdés