tacskóbénulás
Kiskutyám, Marlo (kaninchen tacskó), az év végén ünnepelte 4. születésnapját. Ezzel egyidőben, pontban karácsonykor, porckorongsérv végett, sajnos lebénult a két hátsó lábára. A dolog minden előjel vagy tünet nélkül zajlott, egyik pillanatról a másikra. Előző nap este még, boldogan sétált és szaladgált, majd az éjszakát elég nyűgösen viselte, aminek eredményeképpen, másnap délelőtt már nem tudott lábra állni.
Hiába a gyors orvosi segítség (24 órán belül), sajnos a szteroid injekció és a rakás tabletta amit kapott, semmit nem ért, inkább csak súlyosbított a helyzeten. Az orvos a szokásos szteroid kúrát írta elő, amit több hétig kellett volna folytatni. Ezeket én nem szívesen kezdtem neki, mivel közismerten rettentően káros, és csak több problémát okoz. Két napig kapta a kutya, de már az elég volt ahhoz, hogy teljesen tönkre tegye a veséjét, mert olyan mellékhatásai voltak, még a csökkentett adagnak is, hogy a kutya kb. 30 percenként bevizelt, stb. Szóval a helyzet tűrhetetlen volt, így azonnal abba is hagytuk.

Közben már folyamatosan kutattam valami megoldás után, ami nyilván nem a bizonytalan kimenetelű műtétet jelentette. Így találtam rá az Energy-Vet termékeire a Dr. úr oldalán.
Csak szuper dolgokat tudok elmondani a termékekről. A kutya fájdalmai kb. már a 2. napon teljesen megszűntek, és a 6. nap körül már teljesen virgonc volt, igaz még felállni nem tudott, de már voltak jelei annak, hogy tudta mozgatni a lábait, sőt, már fel tudott ülni magától. Pár napra rá már nem kellett pelenkázni sem, mert újra elkezdte érezni az alsó testét. Így már azt is tudta jelezni, ha pisilni, kakilni kellett. Igaz, menni még nem tudott, de a közérzetével is csodát tettek a termékek.

Jelenleg a 18. napnál járunk (a kezelés kezdete óta). Szóval még pár nap vissza van az első kúrából, de most már fel tud állni, szépen megtartja magát egyedül. Sőt, mostanra először, újra ki tudtuk vinni az utcára. Szépen lépked, sőt lelkesen szalad is akár. Igaz, még kissé imbolygó néha a járása, és nem nagy távokat tesz meg, de lassan és biztosan tökéletesen halad a gyógyulásban.

Azt hiszem, hogy ez alig 18 nap után, így is kész csoda. Biztos vagyok benne, hogy még 1-2 kúra maximum, és teljesen helyre fog jönni.
Csak köszönettel és hálával tartozom, amiért megismerhettem ezeket a készítményeket!

Alkalmazott szerek

Az általam alkalmazott termékek: SKELEVET, KINGVET, CARTILAGE & SPINE BUILDER, BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION, KRILL OMEGA D3+K2

Mindenkinek csak ajánlani tudom, a legjobb és legokosabb döntés, amit csak hozhat egy felelős gazda, a kis barátjáért.

Akció!

Mozgásszervi I. (5)

csomag

34470 Ft

A csomag tartalma:  1 db Kingvet, 1 db Cartilage & Spine builder, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Bone strength & Joint protection complex, 1 db Renovet

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

Akció!

Mozgásszervi II. (6)

csomag

41580 Ft

A csomag tartalma:  1 db Skelevet, 1 db Kingvet, 1 db Cartilage & Spine builder, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Bone strength & Joint protection complex, 1 db Renovet

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

7 Hozzászólás

 1. Kedves Dr. Molnár Gábor.

  Van két tacskó kutyám, kik egy évesek múltak. Megelőzés miatt (tacskó bénulás) szeretnék adni nekik valamilyen vitamint adni. Tudna esetleg ajánlani valamit? A kutya mozgásszervi és gerinc csomag 1 jó megelőzésre is?
  Köszönöm szíves válaszát.

  Tisztelettel, Dániel

 2. Kedves Dr. Molnár Gábor
  Szeretnék érdeklődni hogy 1 éves 1 hónapos kutyusom olykor hátsó lábra sántítására (és elég gyenge lábakra, első láb műtéten már túl vagyunk őszintén nagyon nem szeretném mégegyszer megelni) milyen csomagot ajánlana? Csípő diszplázia gyanú fent áll, röntgen igazolja hogy a bal oldal kötött a jobb pedig laza de azt mondták ez még alakulhat másfél éves korig.. Az állandó pihentetés csak időszakos megoldás de az nem megoldás hogy nem mozoghat úgy és annyit amennyire szüksége lenne vagy ha igen akkor sántítás a vége. Előre is köszönöm szépen tanácsát

 3. Tisztelt Cím!
  8 éves tacskómon a nyaki gerincsérv tünetei jelentek meg, fél évvel ezelőtt gerincsérve is volt, de nem a nyakánál. A szteroidos kezeléssel szépen felépült az előzőből. A hamarabb gyógyulás reményében kérdezném, hogy melyik gerinc csomagot rendeljem meg neki, és hogy 1 kúra meddig tart, vagy már folyamatosan szednie kell a csomag szereti!? Válaszukat köszönöm!

 4. Üdv!

  Mi is a tacskóbénulás tüneteit tapasztaltuk Lizán. Törpe tacsi és abból is a kisebb. Nálunk pár nap leforgása alatt ment végbe a bénulás a két hátsó lábra. Először azt hittük, hogy csak a füle fáj és csak akkor amikor a fülét rázza. Egy keddi napon kezdődött és két nap fájdalomcsillapìtó után jobban lett. Péntekre visszaesett és szombat hajnalra, egész éjszakán át tató reszketés és sírás után reggelre minden fájdalma megszűnt. Már csak húzni tudta magát. Azonnal orvos, szteroid, gyulladáscsökkentő, vitamin, doboznyugalom…bepisilés, bekekilás nem volt, sem sírás. Vasárnap megrendeltem a kibővített izületi csomagot. Kedden megérkezett és azonnal megkezdtük a kúrát. Öt napja tart a kezelés. Ma este, vasárnap, a két hátsó lábára állva a fürdőtől a kosaráig elsétált, mintha mi sem tötént volna. Lélegzetvisszatarta néztük és nem hittünk a szemünknek. Csak annyit tudok írni, hogy KÖSZÖNJÜK.

Vélemény, hozzászólás?