vizsla gyógyulása
Zorka 2 éves 8 hónapos ivartalanított szuka magyar vizsla. Egészen az első tüzelésig (amely elég későn, 20 hónapos korban kezdődött) vissza-visszatérő húgyúti-és hüvelygyulladással, úgynevezett vaginitis juvenilisszel, enyhe bűzmirigy gondokkal és nyaranta a törzsön jelentkező allergiás jellegű kiütésekkel küzdöttünk, melyek helyén apró szőrhiányos foltok maradtak. Bőrkaparékból microsporum canis tenyészett ki, erre oltást kaptunk, és a kiütések, foltok rövid időn belül eltűntek.
Sajnos Zorka első tüzelése közben gennyes méhgyulladás lépett fel, mely miatt tavaly februárban sürgősségi műtétre került sor.
A fentiek miatt többször kapott antibiotikumos kezelést, illetve gyulladáscsökkentőt/fájdalomcsillapítót.
Tavaly augusztusban orvoshoz fordultunk, mivel észrevettem, hogy a mellkasán, hasán, belső combján a szőr megritkult, és egyoldali fülgyulladása volt. Emellett mérsékelten ugyan, de vakarózni kezdett és jobban hullott a szőre. Az állatorvos által javasolt kezeléssel lényeges javulást nem értünk el, így felmerült, hogy esetleg eleségallergia/intolerancia állhat a tünetek hátterében. Ekkor kértem Molnár Doktor segítségét, aki a tünetek hátterében a lyukas bél szindrómát azonosította. Doktor úr javaslatára megkezdtük a szervezet méregtelenítését és a bélflóra helyreállítását, ezzel párhuzamosan pedig eliminációs diétába fogtunk. Két csomag szereit alkalmazzuk: a méregtelenítés és a hasmenés, hányás csomag termékeit.
Az Energyvet termékeken kívül az állatorvostól kapott fültisztító oldatot használtunk egy ideig napi rendszerességgel. Már az első 3 hetes kúra után jelentős javulás volt érzékelhető. A fülgyulladás megszűnt és azóta sem tért vissza, a vakarózás teljesen elfogadható, normális szintre csökkent. Mérséklődött a szőrhullás, nincsenek bűzmirigy problémák, a szőre azokon a helyeken, ahol megritkult elkezdett dúsabbá válni.
Köszönjük Molnár Doktor segítségét, nekünk az ajánlott termékek sokat segítettek!

REGAVET

7900 Ft

1 Hozzászólás

  1. A mai kutya és macskaeledelek okozzák az állataink minden, korábban ismeretlen betegségét! Szégyen ez az iparág is. Megoldás: házi koszttal kell őket etetni!

Vélemény, hozzászólás?