Ebben a fórumban az állatgazdák megoszthatják tapasztalataikat egymásközt. Lehetőség van bárki számára, hogy válaszoljon vagy kérdezzen a másik gazdától. Amennyiben az állatorvostól szeretne kérdezni, kérem írjon az Állatorvos válaszol oldalon lévő hozzászólásba.

Címkézve: 

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #138819
  hvbaba
  Felhasználó

  Kedves Doktor Úr!

  Szeretném a segítségét kérni, hogy milyen terméket rendeljek az alábbiak alapján :

  Van egy 9 hónapos nőstény ivartalanított és egy 8 hónapos kandúr szintén ivartalanított brit rövidszőrű csak lakásban tartott cicám.

  Egy helyről kerültek hozzám kb. 8 hetesen bolhásan és hasmenésesen. A parazitákat sikerült teljesen kiirtani viszonylag rövid idő alatt és a nőstény cica emésztése rendbe jött. Ami nála fennmaradt az a szőrhullás.

  A kandúr cica nehezebb eset volt, mert neki nagyon sokáig megmaradt az állandó hasmenés, ráadásul nyálkás véres cseppes széklet kíséretében valamint a szőrhullás és a fül koszosság. Ezt leszámítva egy teljesen kiegyensúlyozott cica nem lehet megmondani róla hogy bármi baja lenne.

  Állatorvos ajánlásával szedte az alábbiakat :
  Klion, otomax, surolsn

  Illetve saját döntésem alapján kezeltem giardia ellen ferdocat pasztával mindkettőt, hogy ne fertőzzék egymást.

  A kandúr cica hasmenése és véres-nyálkás pecsételése többnyire megszűnt. Többnyire alatt azt értem , hogy most már nem napi szinten van jelen , hanem mondjuk 1,5 hónap alatt előfordult egy alkalommal.

  Azt gondolom összefüggésben lehet a fülével, ami egy oldali és orvos szerint nem atka, hanem gomba, ami kiirthatatlan szerinte. Fekete vagy legalábbis sötét zsíros szemcsés valami. És ugye a szőrhullás, vakarózás.

  Tudom macska és hullik a szőre és vakarózik.
  DE több cicám is volt már és tudom milyen egy teljesen egészséges cica bundája.

  Rajtuk viszont kis koruk óta azt látom, hogy jókedvűek, játékosak ugyan, de valami nem oké.

  Szőrhullás: nincs kopaszodás, de nagy mennyiségben hullik a szőre mindkettőnek.
  Vakarózás: nem folyamatos, de gyakori és inkább a fej és áll környéke.
  Fül: jellemzően a kandúr egyik füle de megjelent már a nőstény egyik fülében is.

  Tartok tőle, hogy gyermekem is veszélyeztetve van.

  Elnézést a hosszú levél miatt de igyekeztem minél részletesebben körül írni a problémát a megfelelő kezelés érdekében.

  Várom válaszát!

  Köszönöm

  Horváth erika

  #139202
  Dr. Molnár Gábor
  Adminisztrátor

  Kedves Erika! Amit tehet az az immunrendszer erősítése, amit a bélrendszer emésztési folyamatainak és a bélflóra helyreállítása révén tud megtenni. Továbbá vigyázzon, hogy semmi olyat ne kapjanak a cicák, ami a felépített bélflóra újra lepusztítását idézné elő( antibiotikum, gomba és parazita elleni szintetikus vegyületek, tartósított eledel stb. )
  Javaslom a bél és immunrendszer stabilizálására ezt a csomagot: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/emesztoszervi-megbetegedesek-kiegeszito-kezelesere/ a Defense Assist-tel kiegészítve. A fülgyulladásra pedig ezt: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/kulso-hallojarat-gyulladas-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Amikor ezeket alkalmazta legalább 3 héten át és a szőrnövekedést is szeretné stabilizálni és gyorsítani akkor ezt tudja adni: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/szorhullas-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Üdv Dr.Molnar

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.