Cica veseelégtelenség gyógyulása
Cica veseelégtelenség gyógyulása
Cirmók kb. 9 éves ivartalanított nőstény cica. Fiatal felnőtt korában találtam, és fogadta be a családunk. Nagyon okos, büszke és szenvedélyes vadász. Egy ideig kertes házban élt kinti-benti cicaként, most a negyedik emeleten lakunk. Ő a lépcsőház fantomja, mindenkit leszólít, és besurran a kinyíló lakásajtókon. Rendszeresen járunk sétálni is.
2017 tavaszán betegedett meg. Rövid idő alatt nagyon rossz állapotba került. Étvágytalan volt, hányt is gyakran, láthatóan fájdalmai voltak. Heti két-három alkalommal jártunk állatorvoshoz, kapott antibiotikumot, vitamint, infúziót.
Picit és csak átmenetileg javult. Ultrahang és laborvizsgálat támasztotta alá a veseelégtelenség diagnózisát. A labor eredményei: karbamid 43,3mmol/l, kreatinin 808 µmol/l és totál protein 92,2 g/l.
Egy kutyás ismerősöm hívta fel a figyelmemet az Energyvet készítményekre. A honlapon rátaláltam egy kórleírásra, javasolt kezeléssel. Ez alapján rendeltem először Kingvetet, Cytovetet és Fytovetet. Nem kis harcba került kitapasztalni hogyan jussanak le Cirmók torkán, de sikerült beállítani az adagolást. Nálunk az vált be, hogy picit felhígítottam vízzel a Kingvet cseppjét, feloldottam a Cytovetet is, és fecskendővel “lőttem” be a szájába. Szépen fokozatosan javult, egyre jobb étvággyal és többet evett.
Körülbelül fél év alatt nyerte vissza az erejét és persze a játékkedvét is. Már átálltunk a Regavetre, és időnként Cytovet kúrát tartunk. Reggel és este nyers ételt kap, napközben és éjszaka száraz vesediétás táp van előtte. Inkább többször eszik, keveset, ügyesen szabályozza, nem eszi túl magát. Mióta az Energyvet készítményeket kapja, gyakorlatilag tünetmentes. Reméljük, hogy még jó ideig élvezhetjük a társaságát.
Köszönettel és üdvözlettel:
Ujszászi Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Hozzászólás / Kérdés