A bélflóra szerepe az emésztésben

Az emésztőrendszer fő célja, hogy megeméssze és felszívja a táplálékot. Egészséges bélflóra nélkül az emésztőrendszer nem képes teljesíteni ezt a funkciót. Az emésztőrendszer működési és védekezési képessége közvetlenül függ a bélflórától.

Az emésztőcső teljes hossza egy erőteljes bakteriális réteggel van bevonva, amely természetes akadályt biztosít a betolakodók ellen. Ezek az un. bélflóra baktériumok antibiotikumszerű, vírus-, gomba-ellenes anyagokat termelnek, és az immunrendszert támogatják, hogy megfelelően reagáljanak a betolakodókra.

Jól működő bélflóra nélkül a bélfal védtelen és alultáplált. A normális bélflóra által termelt anyagok fontos energiaforrás és táplálék az emésztőcsatorna bélhámsejtjei számára.

Egyértelmű szerepe van a húsevők által elfogyasztott táplálék minőségének és a bélflóra egészséges állapotának alakulása között. Vagyis a táplálék megfelelő minősége védhet, kedvezőtlen összetétele pedig előmozdíthatja a gyulladásos bélbetegség kialakulását.

Dr. Molnár Gábor Miklós
állatorvos

Akció!

Emésztő szervek (7)

( Gyomor és bélrendszer ) csomag

47610 Ft

A csomag tartalma: 1 db Regavet, 1 dbLiver Detox, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Stomach & Bowel, 1 db Stomach Digestive Helper, 1 db Cell protection, 1db Active Detox

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

PROBIOVET

7900 Ft

Vélemény, hozzászólás?