A bélflóra szerepe az emésztésben

Az emésztőrendszer fő célja, hogy megeméssze és felszívja a táplálékot. Egészséges bélflóra nélkül az emésztőrendszer nem képes teljesíteni ezt a funkciót. Az emésztőrendszer működési és védekezési képessége közvetlenül függ a bélflórától.

Az emésztőcső teljes hossza egy erőteljes bakteriális réteggel van bevonva, amely természetes akadályt biztosít a betolakodók ellen. Ezek az un. bélflóra baktériumok antibiotikumszerű, vírus-, gomba-ellenes anyagokat termelnek, és az immunrendszert támogatják, hogy megfelelően reagáljanak a betolakodókra.

Jól működő bélflóra nélkül a bélfal védtelen és alultáplált. A normális bélflóra által termelt anyagok fontos energiaforrás és táplálék az emésztőcsatorna bélhámsejtjei számára.

Egyértelmű szerepe van a húsevők által elfogyasztott táplálék minőségének és a bélflóra egészséges állapotának alakulása között. Vagyis a táplálék megfelelő minősége védhet, kedvezőtlen összetétele pedig előmozdíthatja a gyulladásos bélbetegség kialakulását.

Dr. Molnár Gábor Miklós
állatorvos

EMÉSZTŐ ENZIM & PROBIOTIKUM

7500 Ft
Akció!

Emésztő szervek ( Gyomor és bélrendszer ) csomag

40860 Ft

A csomag tartalma: 1 db Regavet, 1 dbLiver Detox, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Stomach & Bowel, 1 db Stomach Digestive Helper, 1 db Cell protection

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

PROBIOVET

7900 Ft

Stomach Digestive Helper

7500 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés