A nyári időszakban fellépő gyakori problémáink kutyák esetében

Légynyüvesség:

Hosszú szőrű kutyák bőrbetegségei közül a hot spot, amely egy gyorsan megjelenő, helyi, főleg a faron, háton kialakuló, nedves, gyulladásos felszíni bőrelhalás képében jelentkezik. Ez hosszú szőrű kutyáknál különösen veszélyes, mivel a szőrzet elfedheti a bőr gyulladás tüneteit, azonban a legyek ilyenkor gyorsan belepetéznek, ami pár napon belül életveszélyes légynyüvességhez vezethet! Ez megelőzhető a kutyák aprónak tűnő üzeneteinek a megvizsgálásával. Ha oda kap testének egy helyére, akkor nézzük meg milyen ott a bőr, a szőrzet alatt is. Így észrevehetjük a kezdődő sebeket, melyek nem csak hot spot formájában, hanem mechanikai sérülések, régi ekcéma, egyéb ok tanú régebbi bőrgyulladások következtében is kialakulhatnak.
A légynyüvesség megelőzésében az EPIVET gyógysampon és az AUDIVET cseppek nyújthatnak segítséget.

 

Toklász okozta gondok:

Ebben az évszakban érik a sziki árpa (népies nevén a cigánybúza) aminek termése amennyiben befúródik a kutya testébe, majd onnan a bőr alatt távoli helyekre is elvándorolva sok bajt okoz. Így jön létre egy makacs kórkép, ami kiterjedt nehezen kezelhető és megszűnő helyi gyulladásokkal járó betegség. E baj különleges formája, amikor a fülbe vagy a szem kötőhártyája alá kerül a toklász. Ezekben az esetekben is fontos, hogy naponta vizsgáljuk át kutyánk szőrzetét, hogy el tudjuk távolítani a beleragadt toklászt, mielőtt az behatol a bőrbe.
Toklász okozta gyulladás esetén az IMUNOVET jó kiegészítője lehet az állatorvosi kezelésnek.

 

Hőguta:

Ne hagyjuk napnak közvetlenül kitett helyen kedvenceinket, különösen zárt autóban, zárt teraszon, mivel rövid idő alatt kialakulhat a hőguta. Amennyiben ez egy bizonyos fokot elért úgy olyan kimenetele lehet, mint egy súlyos 42 C-os láznak, amely az agyban visszafordíthatatlan károsodást is kiválthat!
Ezt megelőzendő fontos a megfelelő folyadékellátás és a nyomelem ellátás.
Hőguta esetén az ETOVET és a FYTOVET készítmények a gyors szakszerű állatorvosi beavatkozás kiegészítésében és a megelőzésben nyújthatnak segítséget.

Dr. Molnár Gábor Miklós állatorvos

Légynyüvesség, toklász, hőguta, nyári bajok

ETOVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

IMUNOVET

7900 Ft

STRONG IMMUNE

8900 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés