hormonális szőrhullás

Bubi vizslánk 7 éves ivartalanított kan kutyus, akit 2 évesen a Futrinka fajtamentőktől fogadtunk örökbe. Több egészségügyi problémája is volt, főleg kisebb szemölcsök, kinövések, fül- és szemgyulladás, emiatt elég gyakran jártunk orvoshoz. Egyik vizit során kérdezett rá a doktornő, hogy mindig ennyire kopasz volt-e a has tájon a kutyus. Viszonylag ritka és gyér szőrzete volt mindig, de a kopaszodás addigra már számunkra is látványos volt. A mellkasa, hasa, hónalja és belső combok szinte teljesen szőrtelenné váltak. A kopaszodás szimmetrikus volt és a csupasz bőrön nem volt semmi látható eltérés.

Először laborvizsgálatot csináltak, a pajzsmirigy hormonszint miatt, majd teljes hasi ultrahang következett a mellékvesék állapota volt a kérdéses. Minden vizsgálat negatív lett, amikor bőrből készültek mintát venni. Ennek nem szívesen tettem volna ki a kutyát, de szerencsére biopsziához bódítás kellett volna, amit akkor nem lehetett elvégezni.

Közben már ajánlották nekem az Energyvet cseppeket és azonnal fel is vettem a kapcsolatot Molnár doktorral. Leírtam az esetet, ő a A Skelevet 3x1caps., Kingvet 3x3csepp, Fytovet 3x8csepp, Probiovet 3x1caps. kúrát ajánlotta. Ahogy a cseppek megérkeztek, megkezdtük a kúrát. Az első 3 hetes periódus után még nem, de a 2. kúra elején már tapintható volt a javulás. Látni még nem lehetett, de a szokásos pocisimi alkalmával a csupaszság érzése helyett az őszibarack héjára emlékeztetőt éreztem. Innen folyamatos volt a javulás, elkezdett nőni a szőre. A harmadik kúra után még fenntartó dózissal folytattuk, most teljesen rendben van.

Kovács Ildikó

Bubi szőrhullás

SKELEVET

7900 Ft

KINGVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

PROBIOVET

7900 Ft

kutya hormonális szőrhullás

kutya szőrhullás

Vélemény, hozzászólás?