hormonális szőrhullás

Bubi vizslánk 7 éves ivartalanított kan kutyus, akit 2 évesen a Futrinka fajtamentőktől fogadtunk örökbe. Több egészségügyi problémája is volt, főleg kisebb szemölcsök, kinövések, fül- és szemgyulladás, emiatt elég gyakran jártunk orvoshoz. Egyik vizit során kérdezett rá a doktornő, hogy mindig ennyire kopasz volt-e a has tájon a kutyus. Viszonylag ritka és gyér szőrzete volt mindig, de a kopaszodás addigra már számunkra is látványos volt. A mellkasa, hasa, hónalja és belső combok szinte teljesen szőrtelenné váltak. A kopaszodás szimmetrikus volt és a csupasz bőrön nem volt semmi látható eltérés.

Először laborvizsgálatot csináltak, a pajzsmirigy hormonszint miatt, majd teljes hasi ultrahang következett a mellékvesék állapota volt a kérdéses. Minden vizsgálat negatív lett, amikor bőrből készültek mintát venni. Ennek nem szívesen tettem volna ki a kutyát, de szerencsére biopsziához bódítás kellett volna, amit akkor nem lehetett elvégezni.

Közben már ajánlották nekem az Energyvet cseppeket és azonnal fel is vettem a kapcsolatot Molnár doktorral. Leírtam az esetet, ő a A Skelevet 3x1caps., Kingvet 3x3csepp, Fytovet 3x8csepp, Probiovet 3x1caps. kúrát ajánlotta. Ahogy a cseppek megérkeztek, megkezdtük a kúrát. Az első 3 hetes periódus után még nem, de a 2. kúra elején már tapintható volt a javulás. Látni még nem lehetett, de a szokásos pocisimi alkalmával a csupaszság érzése helyett az őszibarack héjára emlékeztetőt éreztem. Innen folyamatos volt a javulás, elkezdett nőni a szőre. A harmadik kúra után még fenntartó dózissal folytattuk, most teljesen rendben van.

Kovács Ildikó

Bubi szőrhullás

Diszplázia Tacskóbénulás Elfogyott!

SKELEVET KÉSZLET HIÁNY ! AJÁNLOTT A BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION COMPLEX!

7900 Ft

KINGVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

PROBIOVET

7900 Ft

kutya hormonális szőrhullás

kutya szőrhullás

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés