kopasz macska gyógyult

Szaffi nevű 9 éves ivartalanított nőstény macska elsősorban a ventralis illetve az oldalsó testrészt érintő szimmetrikus alopeciaval kereste fel rendelőnket. Gyulladás, bőrviszketés nem volt.

Gynevetet kezdett szedni 3×1 csepp adagban. 2 hét múlva kezdett visszaszőrösödni, kb. 1 hónap alatt tökéletes lett.

Ezek után tulajdonos leállt a cseppekkel. 4 hét után újabb szőrhiányos folt jelent meg a cica oldalán, amit a Gynevet folytatásával sikerül orvosolni.

A gazda a Gynevetet 2×3 hétig adta (1. és 2. kúra), közben a szünet 4 hétre nyúlt akkor kezdett újra kopaszodni A második kúra után teljesen kiszőrösödött és azóta nem is kellett neki adni. A hátsó lábainál a hasán kicsit ritkább a szőr, de egyébként hónapok óta jól van szerintem már szűk fél éve nem szedi. Úgy fest meggyógyult :). (Az Ovariddal ezt tuti nem érem el, max. gyártok neki pár év alatt egy emlő carcinomát).

Dr. Oroszy Andrea 
állatorvos

GYNEVET

7900 Ft

23 Hozzászólás

 1. Mellékletben küldöm a képet a jelenlegi állapotáról. A farka tövétől egészen a mellső lábáig ilyen. Néhol apró kis pont szerű sebek vannak.

  • Kedves Anikó! Első ránézésre hormonális zava lehet a szőrhullás hátterében, bár az apró kis sebek, allergiás hátteret is feltételeznek. Ezt a csomagot javaslom alkalmazni, ha beáll 90 napon belül jelentős javulás akkor tartósan is, ha csak kis fokú javulás lesz, akkor egy labor vizsgálat, amelynek kérőjét elküldöm ha kéri. Üdv Dr.Molnar

 2. 8 éves ivartalanított kandúrunk mellső lábain szimmetrikus szőrhiány alakult ki. Gyulladtnak nem látom a bőrét, nem nyalja túl sokat. Étvágya nem változott meg, talán kicsit többet alszik. Ezek miatt rendeltem neki GYNEVET cseppet, amit kb 1 hónapja adok, napi 2-3 × 1 csepp adagokban, ételébe keverve. Egyenlőre a szőre nem nő, de a kopaszodás mérete nem lett nagyobb.
  Kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig adjam neki a cseppet? Emeljem e az adagot? Kb 6 kg-os a macska.
  Gondolom, ha nem javul az állapota, akkor el kell vinni állatorvoshoz, hogy megállapításák a szőrhullás okát.
  Tisztelettel:
  Rábai Zsolt

   • Tisztelt Doktor Ùr!
    6 éves ivartalanított nőstény Thai sziámi cicámnak az összes lábán foltokban kihullott a szőre. Több állatorvos szerint szép a szőre,nem sebes,nem vakaròzik,talán kezd is kicsit visszanőni, de nagyon lassù a folyamat. Jò a közérzete, viszont 1 éve már nem eszik nedves tápot, csak a levét nyalogatja le. Száraztápot szívesen fogyaszt(Royal Canin Digestive Care,Josera,Happy Cat)Mivel segíthetnék neki? Eléggé furcsán viselkedik kölyök kora òta, ugyanis zacskòt,ruhákat,cipőfűzőt rág,és meg is eszi a kirágott darabokat. Akkor kezdődött neki a szőrhullás,miután elköltöztünk és kisbaba is érkezett a családba. Van egy 4 éves ivartalanított kandúr is thai sziámi,nála nincs ilyen probléma,de ő is válogatja a nedves tápbòl a hùst
    Köszönöm a válaszát.

  • Tisztelt Doktor Úr!
   2, 5 éves sterilizált nőstény házi cicánknak , fél éve elkezdett hullani a szőre. Típusosan hason és a hátsó és melső lábakon foltokban. Nem sebes, és nem vakarózik. Táplálásán nem változtattunk, semmi más küldő környezeti váltotás nem érte a macskát. Orvos nem látta. Gynevet érdemes elkezdeni, vagy nem feltétlen ez lenne a megoldás problémánkra.
   Köszönöm

 3. Kedves Doktor Úr,

  4 éves nőstény cicám lekopaszította a hasa 1/4-ét és a mellső lábai belső oldaláról a szőrt mikor két hétre elutaztam de sajnos azóta is agresszívan nyalja illetve rágcsálja magát elég gyakran. Meg lett nézetve, a bőrén nem találtak semmilyen élősködőt, megvettem a Gynevet-et 3 hónapig kezeltem de semmi változás. Jó a kedély állapota, eszik, játszik. Az állandó túlzott tisztálkodás lehet egy rossz berögződés vagy lehet hogy allergia áll a hátterében? Van olyan készítmény amit javasolna vagy kivizsgálás szükséges?

  Előre is köszönöm és üdv,
  Kata

 4. Jó napot!
  3 èves, ivartalanított kandúr cicàm is alopeciàval küzd. Àllatorvos Dermipredet (napi fèl szem), illetve heti egy szem Proveràt (5mg) rendelt el, de nem reagált jól a kezelèsre, sőt, közben máshol is elkezdett kikopni a szőre. Az àllatorvos mintavètelt javasolt, bőrből, illetve vérvétel is, de gondoltam rà, hogy előbb megpróbàlnànk a Gynevet cseppeket, mielőtt kitennènk ennek a cicàt, viszont nem tudom, mert olvastam a leírásukban, hogy az említett cicànàl nem volt gyulladás,bőrviszketès. Gyulladás itt sincsen, viszont viszketés szerintem lehet, mert rengeteget nyalja magàt, idegesen, sokszor ràgcsàlja is magàt. Olyasmit olvastam valahol, hogy ők a viszketést így kezelik(?) A cicának a hasàn, a combok külsejèn, az első lábain, ès a farka tövén van kikopva a szőr, nem teljesen, de azèrt jól láthatóan. Èrdemes lenne megpróbàlnunk a cseppeket a vizsgálatok előtt?
  Előre is nagyon köszönöm!

  • Kedves Gréta! A viszketés miatt nem valószínű a hormonáis eredet , így a Gynevet nem feltétlen a legszükségesebb választás, de ez nem az jelenti, hogy ne lenne hasznos számára. Inkább allergiás bőrtünetnek gondolom, de atka is lehet mellette. Két csomag is szóba jöhet. Kap e valamit parazizták, elleni megelőzésere ( kullancs , bolha )? Üdv dr.Molnar

Vélemény, hozzászólás?