kopasz macska gyógyult

Szaffi nevű 9 éves ivartalanított nőstény macska elsősorban a ventralis illetve az oldalsó testrészt érintő szimmetrikus alopeciaval kereste fel rendelőnket. Gyulladás, bőrviszketés nem volt.

Gynevetet kezdett szedni 3×1 csepp adagban. 2 hét múlva kezdett visszaszőrösödni, kb. 1 hónap alatt tökéletes lett.

Ezek után tulajdonos leállt a cseppekkel. 4 hét után újabb szőrhiányos folt jelent meg a cica oldalán, amit a Gynevet folytatásával sikerül orvosolni.

A gazda a Gynevetet 2×3 hétig adta (1. és 2. kúra), közben a szünet 4 hétre nyúlt akkor kezdett újra kopaszodni A második kúra után teljesen kiszőrösödött és azóta nem is kellett neki adni. A hátsó lábainál a hasán kicsit ritkább a szőr, de egyébként hónapok óta jól van szerintem már szűk fél éve nem szedi. Úgy fest meggyógyult :). (Az Ovariddal ezt tuti nem érem el, max. gyártok neki pár év alatt egy emlő carcinomát).

Dr. Oroszy Andrea 
állatorvos

GYNEVET

7900 Ft

8 Hozzászólás

  1. Jó napot!
    3 èves, ivartalanított kandúr cicàm is alopeciàval küzd. Àllatorvos Dermipredet (napi fèl szem), illetve heti egy szem Proveràt (5mg) rendelt el, de nem reagált jól a kezelèsre, sőt, közben máshol is elkezdett kikopni a szőre. Az àllatorvos mintavètelt javasolt, bőrből, illetve vérvétel is, de gondoltam rà, hogy előbb megpróbàlnànk a Gynevet cseppeket, mielőtt kitennènk ennek a cicàt, viszont nem tudom, mert olvastam a leírásukban, hogy az említett cicànàl nem volt gyulladás,bőrviszketès. Gyulladás itt sincsen, viszont viszketés szerintem lehet, mert rengeteget nyalja magàt, idegesen, sokszor ràgcsàlja is magàt. Olyasmit olvastam valahol, hogy ők a viszketést így kezelik(?) A cicának a hasàn, a combok külsejèn, az első lábain, ès a farka tövén van kikopva a szőr, nem teljesen, de azèrt jól láthatóan. Èrdemes lenne megpróbàlnunk a cseppeket a vizsgálatok előtt?
    Előre is nagyon köszönöm!

    • Kedves Gréta! A viszketés miatt nem valószínű a hormonáis eredet , így a Gynevet nem feltétlen a legszükségesebb választás, de ez nem az jelenti, hogy ne lenne hasznos számára. Inkább allergiás bőrtünetnek gondolom, de atka is lehet mellette. Két csomag is szóba jöhet. Kap e valamit parazizták, elleni megelőzésere ( kullancs , bolha )? Üdv dr.Molnar

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *

A legnagyobb feltölthető fájl mérete: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Hozzászólás / Kérdés