kutya allergia

Kutya allergia kezlése természetes szerekkel.

Tisztelt doktor úr!

Szeretném néhány mondatban Lexi kórtörténetét elmondani Önnek!

Lexi 6 éves ivartalanított szuka. 2 éves koráig nagyon sok gyógyszert, injekciót kapott, ugyan is nem voltak 100%-ig biztosak az orvosok a vizsgálatok után  (kaparék vétel, vérvétel) mi a betegsége.

Hosszadalmas küzdelmek után derült ki, hogy csirke, szója és tartozékaira allergiás. Ma már szinten tudjuk tartani odafigyeléssel a betegségét, de álltalában 2 évente hol jobban hol kevésbé (a meleg nagyban befolyásolja) elöjön a betegség. Így jártunk a nyár végén is.

Az interneten olvastam az önök készitményeiről, sőt írtam is és használjuk a sampont. Nagyon szép lett a szőre, nem vakarózik annyit. Bátran ajánlom mindenkinek!

További sok sikert kívánok Önöknek!

A Supreme Immunity termékek hivatalos weboldala

kutya allergia

Akció!

Bőrbetegségek (8)

allergiák csomag

52020 Ft

A csomag tartalma: 1 db Multivit Mega C, 1 db Stomach&Bowel, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Skin Support, 1 db Emésztő enzim & Probiotikum Komplex, 1 db Epivet, 1db Virovet, 1db Pet coat support

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

EPIVET

4900 Ft

KRILL OMEGA D3+K2

Vákuum pumpás

7500 Ft

8 Hozzászólás

 1. Tisztelt Dr Molnàr Gàbor!
  Terrier kutyusunk 9 èves. A farkàn pirosodàsok jelentek meg. Ezt kezeltèk. Erősen hajtotta a farkàt. A “fejvèdő” miatt nem èri el. Majd erős farokvèg vèrzès miatt csonkoltàk. Egy hèt telt el ès nagyon erősen kergeti a farkàt nem tudjuk lenyugtatni. Apoquelt ès Costa ancestors spray kapott. 8 órànkènt Neurotic 100mg.- ot adhatunk. A farka piros. Egy hete nem tudunk aludni. Hogyan tudnànk a kutyuson mèg segìteni?
  Előre is köszönöm vàlaszàt. Egy aggódó gazgi.

  • Kedves Julia! A farokkergetés okait nem tudjuk pontosan megfejteni. Ezek a lehetséges okok: 1. Paraziták, amelyek irritálják a farok bőrét 2. Unalom 3. Agyi történés, mely fonákérzésekhez vezet 4. Mechanikai sérülés mely fájdalma és /vagy viszketést okoz 5. Farok ekcéma 6. Farkon megjelenő tumor stb. Ezek mellett vannak fajták amelyeknél gyakoribb az előfordulása: német juhászkutyák , bullterrierek, anatóliai juhászkutyák, terrierek mint pl. West Highland white terrier és a Jack Russell terriernagyobb valószínűséggel kergetik a farkukat.
   Önöknél hogy kezdődött? Mi lehetett az oka a farokvérzésnek? Üdv Dr.Molnar

 2. Jó napot! Mi nekünk kettő staffink van most lesznek 3 évesek, vakaróznak és piros a hasuk teljesen, a kislánynak régóta, minden tavasszal kijön és télen is láthatóak a vörös foltok, a kisfiú mostanában kezdte el olyan 2-3 hónapja.
  Megrendeltem a EPIVET Gyógynövény és illóolaj tartalmú gyógysampont.
  Rengetegszer járt nálunk orvos és írt fel tablettákat, kenőcsöt(az egyik a kéklukács volt) és fürdetőt, volt, hogy injekciót kapott és az megszüntette a vakarozást körülbelül 2 hétre. A csirkére allergiások amit nem is adunk nekik.
  Adunk nekik vitamint is de szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik vitamint érdemes adni nekik ami jó arányban is szívódik fel. 25-35 kg körül vannak a kutyusok. Segítségét szeretném kérni, hogy mit javasol vagy mi az amivel tudom enyhíteni esetleg megszüntetni a problémáját. Előre is köszönöm.

 3. Tisztelt Dr. Molnár Gábor!
  Nekem egy 5 éve yorki kutyusom van. Az elmúlt két évben augusztus környékén előjöttek a hasán piros pöttyök amire a doktornőnk a parlagfű allergiát mondta és kaptunk is rá Cortavance 0,584 mg/ml sprayt. Ez be is vált. Viszont kb. fél éve előjött neki a hátán a farka tövénél és combján több dudor, olyan mint ha pattanás lenne és nagyon vakarózik. Hámlik a bőre és szegényem próbálja rágni is magát. A doktornő szerint allergia ez is nagy valószínűséggel por vagy poratka. Allergia teszt még nem történt meg. Kaptunk rá Apoquel 3,6 mg tablettát amit eleinte napi 1 db-ot majd két hét után csak napi fél tablettát adok neki. A gyógyszer mellet kevésbé vakarózik, de a tünetek nem szűntek meg (dudor és korpásodás). Használjuk még a Sebolitic sampont is heti 1-2 alkalommal. Fürdés után látszik, hogy jobban érzi magát, de ez sem tart örökké. Szteroidos kezelést semmi képen nem szeretnék neki ezért próbálok egyéb irányban elindulni. Segítségét szeretném kérni, hogy mit javasol vagy mi az amivel tudom enyhíteni esetleges megszüntetni a problémáját. Előre is köszönöm. Tisztelettel Horváth Zsófia

  • Kedves Zsófia! A Skelevet, Virovet, Imunovet, Probiovet kombinációt javaslom szájon át és az Epivet sampont heti 2x fürdetésre. Üdvözlettel: dr. Molnár

 4. Pici nevű keverék kutyusun, (13 éve) több mint fél éve erőteljesen köhög. Már több állatorvosnál is jártunk vele, azt állapították meg, hogy szívnagyobbodása van, de egyébkémt egészséges. Eleven, étvágya van, szaladgál, de hamar elfárad. Gyógyszert orvostól nem kapott. Olyan véleményt kaptunk, hogy szerezzünk be Korovetet, Kinvetet, ennek keverékével próbáljuk meg a kezelését. Segítséget kérnék, holt lehet beszerezni szívbetegségre való gyógyhatású készítményt és mennyibe kerül? A patikákban, állatgyógyszertárakban nem ismerik ezeket készítményeket. Segítségüket előre is köszönjük.

  • Kedves Ágnes! Tökéletes ajánlást kapott. Ilyen esetben a Korovet, Kingvet, Skelevet, Probiovet kombinációt szoktuk alkalmazni. Ha vizesedés is van akkor a Renovet is javasolt előrehaladottabb esetben. A Renovet vízhajtó hatását ezzel ki tudjuk használni. De a Korovet adását fel kellene függeszteni amíg adjuk a Renovetet. Itt a honlapon meg tudja rendelni a szereket. Üdvözlettel: dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?