Az 5 éves tacsi lány kutyánknak, Körminek az ágyéki 4,5,6-os csigolya között sérve van. A tacskóbénulás következtében a hátulsó lábai teljesen lebénultak, /ennek két hete / székletét, vizeletét nem tudta tartani.

Azt figyeltem meg a kutyámnál, hogy a hátulsó lábainál az ujjak között a bőrt megcsípve fájdalmat jelez, tehát érzi, ezért reméltem van esély, hogy talpra áll a kutyus!

Dr. Molnár Gábor állatorvos tanácsára SKELEVET, FYTOVET, KINGVET, RENOVET szereket a megbeszéltek szerint adni kezdtük Körminek.

13 nappal a kezelés kezdete után a farkát újra mozgatni tudta, fájdalmat érzett. Bár még nem járt, a remény újra visszatért.

A kezelés folytatódott és 3 nap múlva, bár még csetlett-botlott, görcsölt, de már segítséggel lábra tudott állni.

Újabb 3 nap elteltével, segítséggel már újra járt. A tacskóbénulás gyógyuló fázisba került.

23 nappal a kezelés kezdete után Körmi újra jár, érez, pisil kint a kertben.

Nagy örömünkre vidáman futkorászik, úgy mint régen!​ 🙂

Tisztelettel: Pásztorné Kucsera Ibolya​,​ Nagykőrösről

Megjegyzés az eset megosztáshoz: Azóta mióta megosztotta a gazdi az esetüket, új bővített kombinációt alkalmazunk a hasonló esetek kezelésére és megelőzésére, mellyel még jobban lerövidíthető a gyógyulási idő: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mozgasszervi-es-gerincproblemak-kiegeszito-kezelesere/      Dr. Molnár Gábor állatorvos

A legtöbb tacskóbénulás esetben az alábbi kiegészítőkkel érem el a legjobb eredményt.    Dr. Molnár Gábor állatorvos

SKELEVET

7900 Ft

RENOVET

7900 Ft

KINGVET

7900 Ft
Akció!

Kutya mozgásszervi és gerinc csomag II.

41580 Ft

A csomag tartalma:  1 db Skelevet, 1 db Kingvet, 1 db Cartilage & Spine builder, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Bone strength & Joint protection complex, 1 db Renovet

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

KRILL OMEGA D3+K2

7500 Ft

CARTILAGE & SPINE BUILDER

7500 Ft

BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION

7500 Ft

(Csonterősítő és Ízületvédő komplex)

4 Hozzászólás

 1. Tisztelt doktor Úr!
  Szeretnénk segítséget kérni van egy szálkásszőrű tacskónk októberben lesz 4 éves Lola névre hallgató ivaros kutyusunk. Voltunk vele a Edelényi allatorvosnál, s szerinte gerinc sérvre lehet vagy van kialakulóban de ehhez MRIre lenne szükség, hogy biztosan tudjuk/tehát nem biztos az a baja. Nincs lehetőségünk el vinni, de röntgenre elvittük 3 kép készült róla, de itt csak egyet tudtunk beilleszteni Önnek. A kutyus kapott 2 egymásutáni nap erős gyulladáscsökkentő injekciót,valamint 100dbos porcerősitőt:Arthromax veterinary use small breedss napi egy db tablettát kell neki adni.
  Lehet ízületi problémája is? Az alábbi változásokat tapasztaltuk nem ugrik a kutyus bent a kanapéra kB (40cm)nyüszít nem mer leugrani róla. Mi rakjuk fel s néha ha úgy fogjuk meg akkor is nyüszít valahol fáj neki de még nem tudtunk rájönni hol is a lábai az ízületei a hasa alja nem tudjuk. Eddig mindig felugrott kint s bent is. Aktivitása is valamejest abba maradt. Sétálni viszont mai napig szeret menni. Minden nap visszük is többszöröis megraza magát. Alvás közben meg rakódik ez normális?Milyen vitamin készítményt ajánlana vagy elég az amit adunk neki jelenleg.

 2. T. EnergyVET!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy tudnának-e segíteni vagy tanácsot adni, hogy mit tehetek kutyosommal, aki egy éve a hátsó két lábára egyik pillanatról a másikra lebénult. Az MRI szerint porckorong sérve és meszesedése van.Megműttetni nem tudtam, mert nem volt pénzem rá, így senki nem vállalta részletre sem. Fizikoterápiás kezeléseknek hála, talpra tudott állni, bár járása ataxiás, néha lecsüccsen, de hála az égnek jár. Lábaiban az egyik oldalon gyengébb az érzés, de működik. farkincáját tudja csóválni. Egy nagy gondunk van azonban e mellett, hogy székletét, vizeletét tartani nem tudja a betegsége miatt. Kérdésem az: van-e esetleg valami lehetőség, amivel ezen javítani lehetne. Gyakran visszatérő hólyaggyulladása is van, amit antibiotikummal kezelnek az orvosoik.

  Válaszukat, segítségüket köszönöm.

  • Kedves Hölgyem! Éppen a hasonló eseteknél várható javulás a tartós és gondos kezeléseknek köszönhetően. A javasolt kezelés a következő: Skelevet, Kingvet, Fytovet, Probiovet és Renovet cseppek kombinációs egyidejű adagolása. A táplálást az iránymutató étrend szerintire állítsák át, ami segíti a tartós javulást. Kérem küldjön videót és képet a kutyus mostani állapotáról, hogy később, ha javulás állt be, közzé tudjam tenni a honlapon. Köszönettel: dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?