A vesekő általában a vizelet kémhatásának szélsőséges irányban történő eltolódásának a következtében alakul ki, mely a tökéletlen bélbeni emésztési folyamatoknak is a következménye. Melyet a bélflóra egyensúlyi állapotának hiánya is súlyosbít. A vizelet elválasztásának a fokozásával és a bélrendszer állapotának stabilizálásával lehet támogatni a kezelést.

Fő szerek: RENOVET, FYTOVET, EMÉSZTŐENZIMEK & PROBIOTIKUM KOMPLEX, DL METHIONIN

RENOVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

Vizelet savanyító dl-methionin pulvis – 200g-os

8700 Ft

4 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor úr!
  Kandúr ivartalanított 1, 5 éves cicám húgykő, húgyúti problémával volt kezelve 2 napja. Katéterezés , infúziós , gyógyszeres ellátást kapott. A probléma megszűnt ugyan, eddig nem tudott pisilni csak nehezen , erőlködve ( véres vizelet) most már tud , iszik sokat , sokat pisil . Ez a része megoldódott, viszont nem eszik , étvágytalan . Antibiotikumot szed tabletta formájában. Normális ez ilyenkor vagy komolyabb probléma lehet a háttérben?
  Várom a válaszát!
  Köszönöm a segítségét!

  • Kedves Valéria! A húgykövesség oka és következménye is lehet a húgyutak fertőzéses eredetű gyulladása. Ez történt Önöknél is. A beékelődött homok eltávolítása, oldása a katéterezéssel szerencsére megszűnt, a gyulladás lehúzása pedig időlegesen az antibiotikumokkal történik meg. Az étvágytalanság az antibiotikumok bélflórára való negatív hatása miatt alakulhatott ki. A kőképződés további elkerülésére rutin vizel és üledék analízis után táplálkozási váltásra is szükség lesz. Továbbá javaslom az alábbi csomag alkalmazását: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/hugyuti-gyulladasok-hugykovesseg-kiegeszito-kezelesere-csomag/ Továbbá az Emésztőenzimek & Probiotikum komplex alkalmazását a bélflóra mihamarabbi visszaállítását segítő kiegészítőként. Üdv dr. molnár

 2. Tisztelt Doktor úr!
  Van egy házi cicánk, ivartalanított kandúr. Már elő jött nála a vese probléma. Sikerült szerencsére a vizelet megindító injekció. A salakanyag kiürült. Tudna e ajánlani valamit, ennek megelőzésére, hogy minden rendbe legyen a cicával. 10 éves lesz, és csak benti cica.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel : Mikó Róbertné

Vélemény, hozzászólás?