porckorongsérv

tacskóbénulásTacskó porckorongsérv. A tacskónk, Csoki 8 éves (kb. 8-10 kg), április végén kezdett időnként sírni, megmerevedve állni. Állatorvoshoz vittük, fájdalomcsillapítót és különféle csonterősítőket, vitaminokat kapott.
Majd 2018. június elején elkezdte húzni a bal lábát főkén, már a hasát, a fülét alig tudta vakarni, de még lábra tudott állni, meg gyakran leült, bizonytalanul járt a hátsó lábaival, körmei teljesen lekoptak, úgy hogy már vérzett is.

Ekkor rendeltük meg az Energyvet weboldaláról a következő gyógyhatású készítményeket:

SKELEVET

7900 Ft

KINGVET

7900 Ft

FYTOVET

8900 Ft

RENOVET

7900 Ft

1 hónap után már csak néha néha húzta a lábát, megindult a gyógyulás felé, fájdalmai teljesen elmúltak és egyre vidámabb lett.

2 hónap múlva, már játszani is tudott, futni is próbálkozott.

3 hónap múlva pedig, mintha kicserélték volna, mindig vidám, szaladgál, játszik, már két egeret is fogott, melyet büszkén mutatott nekünk. Szőre nagyon szép, csillogó, a körmei teljesen visszanőttek, s már kilométereket tud sétálni, közben futni, anélkül, hogy elfáradna.

Köszönjük, kutyánk teljesen meggyógyult és megfiatalodott.

Az Energyvet szereket továbbra is adjuk, mivel Csoki kisméretű, nagyon sokáig elég.

Mindenkinek javaslom ezeket a termékeket.

Üdvözlettel
Asztalos Krisztina és Csoki tacskó

Akció!

Mozgásszervi II. (6)

csomag

41580 Ft

A csomag tartalma:  1 db Skelevet, 1 db Kingvet, 1 db Cartilage & Spine builder, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Bone strength & Joint protection complex, 1 db Renovet

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

Porckorongsérv

7 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor Úr!
  3éves ivartalanított 8kg-s törpe tacskó szuka kutyánknál 2022 februárjában mozgásszervi panaszok jelentkeztek. Egyik napról a másikra hirtelen csökkent a mozgásigénye, szinte egész nap csak feküdt.Alig mozgott.Számára fájdalmas mozdulatoknál nyüsszögött. A röntgen majd későbbi MRI vizsgálat kimutatta,hogy porckorongsérve van.
  Ennek tudatában 6hét ketrecnyugalom illetve Meloxidyl fájdalomcsillapító javasolt. Mivel további fájdalom nem jelentkezett és az állapota is javult így műtétre nem került sor. Viszont a továbbiakban is szeretnénk megóvni az egészségét és elkerülni az esetleges tacskóbénulást így szeretnénk kipróbálni az Energyvet készítményeket. Viszont korábban volt húgykő műtéte ezért erre Royal Canin Urinary S/O gyógytápot kap. Így kicsit bizonytalan vagyok hogy ettől függetlenül szabad-e energyvet-et adnom neki?! Mit javasolna?? Pontosan melyik készítmény javasolt?Hogyan adagolhatjuk?
  Válaszát előre is Köszönöm!

 2. Tisztelt Doktor Úr!
  8 éve találtam a kutyusomat. 7 évvel ezelőtt porckorongsérv miatt lebénult. A műtét után bal hátsó lába gyenge maradt.
  4-5 éve sántít a jobb első lábára. Különböző diagnózisok voltak, de semmilyen kezeléstôl nem javult. Emellett 2 évvel ezelőtti nyári nyírás óta nem nőtt ki a szőre és szürkéből barnára változott.
  6 éve euthyrixot szed.
  Április 9. óta szedi az energyvet termékeket. (Skelevet,renovet,kingvet, krill omega 3 D3+K2, bone strength& joint prot. comp) kérdésem az lenne, hogy az Ön véleménye szerint megfelelőek ezek a termékek kutyusom számára, vagy más összeállítást javasol?

  • Kedves Hboldog! A készítmények a mozgásszervi problémák további romlásának megelőzésére helyesen lett kiválasztva. A pajzsmirigy alul-működésére és a szőrnövekedési problémára is csak részben hat. Javaslom az Emésztőenzimek Probiotikum komplex, a Protective Force caps. és a Fytovet cseppel kiegészíteni a kezelést. Üdv dr. molnár

 3. Kedves Doktor Úr!
  5eves tacskó kutyám,(5,5kg,szuka,nem ivartalanitott,Purina Pro Plan száraz tápot eszik) kb.1honapja nehézkesen kezdett el járni, érintésre vonyito hangot hallatott! Először hasi problémára gyanakodtak, aztán gerincservre!Egy héten belül már szinte lábra sem tudott állni,ekkor is kezelés alatt állt,napi 4mg medrolt kapott.Elvittuk a legközelebbi allatkorhazba,ahol a kutyus 3napon keresztül kapott 40mg medrolt,b vitamin injekciót és Quamatelt!A mai naptól megkezdtük az itthoni gyógyszeres kezelését,16mg medrollal 3napig,majd folyamatosan csökkentve az adagot meg 6napig,valamint Milgammat és Quamatelt kap mellé!A mai napon azonban azt vettem észre,hogy újra nehezebben jár,pedig a három napos infúziós kezelés után egész jó állapotban volt! Azt szeretném kérdezni,hogy ez természetes? Valamint szeretnék segítséget kérni hogy milyen készítményt rendeljek a számára,amely hatásos lehet,és a műtétet talán elkerulhetnenk!
  Köszönöm válaszát

  • Kedves Mariann! A porckorongsérv sajnos igen gyakori manapság a tacskóknál. A rövid hatású szteroid gyógyszerek erős gyulladáscsökkentő hatásúak, melyek a sérv okozta gyulladásos ödémát is csökkentik, így amíg azt használják addig a tünetek jelentősen csökkennek. De a valódi ok ami a porckorongok állományának elfajulása, gyengülése az nem szűnik meg. Ennek a megoldására a hosszabb távú porc és rostos kötőszövet építő természetes anyagokkal végzett kezelést használom és javaslom Önöknek is. Az alábbi csomagunk tartalmazza ezeket az anyagokat: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mozgasszervi-es-gerincproblemak-kiegeszito-kezelesere/. Üdv Dr. Molnár

 4. Üdvözlöm!
  9 éves,10kg 9kg súlyú német spicc ivaros kan kutyusom egyik este kicsit sántított a jobb hátsó lábára.Korához képest nagyon aktív,a sok futásra gyanakodtam.Megtapogattam,nem jelzett fájdalmat.Másnap reggel viszont gyakorlatilag összeesett,nem tudta magát megtartani.Kapott szurit,rheumocamot,milgammát.Pár nap múlva mintha semmi se történt volna,futott,játszott.Kb 2 hét múlva újra sántítani kezdett,reggelre gyakorlatilag lebénult,másik orvoshoz vittük.Röntgen készült,ágyéki porckorong kiboltosulás.Szteroid szuri,B vitamin,milgamma,mydeton,Medrol,Quamatel.3 nap telt el teljes bénaságban,fogtam amíg pisil mert nem tudta tartani magát.Ennek 2 hete,már jár,kicsit nehézkesebben,de nem dülöngél már.Egy hete elkezdtem adni skelevet 2×1,kingvet 2×3 csepp,renovet 2×3 csepp, krill omega trans gél 2×2 pumpa,valamint mától fytovet 2×3 csepp és probiovet 2×2.Megfelelő szereket választottam ?Adagolás helyes?Nagyon félek nehogy megint visszaessen.Kinti kutyus,a hideg miatt próbálom minél többet bent tartani amit elég rosszul visel.Köszönöm a válaszát.

  • Kedves Rozina! Véleményem szerint jó úton járnak. Jók az adagok is ahogy adják, de még a Bone strength & Joint Protection készítménnyel is egészítse ki a kezelést és a Skelevet adagját is emelje még 2 hétig 2×2 caps-ra. Minimum 3 hónapig folytassák hogy kialakuljon a teljes hatás és újabb negyed évig , hogy stabilizálják az elért eredményeket. Azután két havonta vagy fél dózissal elég fenntartani a helyzetet. Üdv Dr. Molnár

Vélemény, hozzászólás?