Tacskóbénulás

Tacskóbénulás esete

Észrevettünk, hogy Lizi kutyánk a hátsó lábára elkezdett sántítani – ez volt az első tűnet. Ekkor vittük el először állatorvoshoz, ahol kapott két injekciót, amelyek az orvos szerint a 3. napra fejtik ki hatásukat. Sajnos a javulás helyett a 2. napra már teljes bénulás következett. Nem tudta tartani a vizeletet, láthatóan fájdalmai voltak. Ekkor újra állatorvos, injekciók vitaminok, porcerősítők, fájdalomcsillapító otthonra. Az orvos azt mondta,hogy mivel érzékeli a mély fájdalmat a lábán, ezért nem reménytelen a helyzet, injekciós kezelést ajánlott, ami 3-4 hétig tart, hetente háromszor. Elmondta, ha két hét után nem jelentkezik javulás, akkor sajnos már nem is fog változni az állapota.

A net-en rákerestünk hasonló esetekre és így találtunk az Energyvet oldalára, ahol láttuk, hogy már volt ilyen esete és teljes gyógyulás lett a vége. Azonnal felvettük a kapcsolatot Dr. Molnár Gábor állatorvossal és adni kezdtük Lizinek az ajánlott szereket: Skelevet, Kingvet, Fytovet, Probiovet. Akkor már egy hete volt lebénulva, csak vonszolta magát, hátsó lábain néhol már sebek jelentek meg, ezért bekötöztük. Nagyon sajnáltuk, de a korábbi sikeres kezelések eredményeit látva, nagyon bíztunk abban,hogy meg fog gyógyulni.

Javulás

A legelső javulás már egy héttel az Energyvet szerek szedése után jelentkezett, elkezdte a farka végét mozgatni, majd később az egész farkát csóválta, úgy mint régen. Közérzete láthatóan jobb volt. Nagyon örültünk, tudtuk, hogy ez a gyógyulás jele. Ezután a javulás napról napra látványosabb volt, apró mozdulatokat vettünk észre először csak az egyik hátsó lábán,már nem volt olyan élettelen, próbálta emelgetni, majd egyik napról a másikra újra lábra állt. Azóta teljesen meggyógyult, boldogan szaladgál a kertben, úgy mint régen.

Nagyon köszönjük, az Energyvet szereknek hála, Lizi kutyus újra egészséges 🙂

Kasza János​

Megjegyzés az eset megosztáshoz: Azóta mióta megosztotta a gazdi az esetüket, új bővített kombinációt alkalmazunk a hasonló esetek kezelésére és megelőzésére, mellyel még jobban lerövidíthető a gyógyulási idő: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/mozgasszervi-es-gerincproblemak-kiegeszito-kezelesere/      Dr. Molnár Gábor állatorvos

KINGVET

7900 Ft

KRILL OMEGA D3+K2

Vákuum pumpás

7500 Ft
Akció!

Mozgásszervi II. (6)

csomag

41580 Ft

A csomag tartalma:  1 db Skelevet, 1 db Kingvet, 1 db Cartilage & Spine builder, 1 db Krill Omega D3+K2 full trans gél, 1 db Bone strength & Joint protection complex, 1 db Renovet

100%-ban természetes forrásokból származó, prémium minőségű készítményekkel

RENOVET

7900 Ft

SKELEVET

7900 Ft

Kulcsszavak: Tacskóbénulás, diszplázia, kutya dysplasia

Supreme Immunity csomag tacskóbénulásra

27 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor!

  Basset Hound kutyusunk (8 éves) egyik pillanatról a másikra lebénult futás közben. 24 órán belül megműtötték a diagnosztizált porckorongsérvet. Sajnos már nem volt egyik lábában sem mélyfájdalomérzet.
  Ennek már 4 hete. Itthon ápolom a kutyust, masszírozom, lábujjai között nyomkodom, Milgammát adok neki. A reflexek teljesen visszajöttek, de egyéb javulás nincs. Megrendeltem a II-es számú komplex gerincvédő csomagot és már 2 napja adagolom neki. Nem tudom van-e esély, hogy újra lábra álljon?! Nagyon el vagyok keseredve… Jó kedvű szegénykém, de már felfekvésesek a lábai, azokat is naponta kenegetem, kötözöm, kerekes kocsival sétálunk.

 2. Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, van egy 15 éves, szív beteg, emlő daganatos (jó indulatú) szuka tacsink! Pár napja nem használja a hátsó lábait, ma hoztam haza az MRI vizsgálatról, vannak bajok a gerincén, műtétet nem javasolt a doki (25 – 30 % lenne a siker)! Nagyon szeretjük a kis szarost, iszik sokat, enni is eszeget, széklet vizelet van, de maga alá ereszti! 2 doki szerint fájdalmai nincsenek! Nagyon örülnék neki, ha sikerülne talpra állítani, szerintem van még pár szép éve talán! Köszönöm szépen válaszát!

 3. Tisztelt Doktor Úr!
  9 éves kan tacskó kutyánk lebénult a hátsó lábaira, pár napon belül porckorongsérvet diagnosztizáltak nála és már át is esett a műtéten. Most (4 nappal a műtét után) csak erősebb nyomás hatására érzékeli ujjait hátsó lábain, farkát viszont csóválja, első két lába segítségével fel tud ülni. Széklet rendszeresen van, azonban a vizelet csak katéter segítségével ürül. Evéssel, ivással nincs probléma. A tanácsát szeretném kérni, hogy milyen készítményekkel tudnánk segíteni a kutyus gyógyulását? Válaszát előre is köszönöm!

 4. Tisztelt Doktor Úr!
  Egy hete a 13,5 éves keverék tacskó kutyának nem volt étvágya és elvittük állatorvoshoz. Kissé nagyobb prosztatát diagnosztizáltak és mivel hátsó lábi gyengesége is van kapott szteroidot is a gyulladáscsökkentő és B vitaminok mellé. Másmapra a kutya mind a négy lábáról leesett. Ezt követően további szteroidokatt kapott de nem javult. El akarták altatni. UH vizsgálaton kívül más nem történt. Majd egy másik állatorvos javaslatára nem kap szteroidot. Jelenleg az első lábaira feltámaszkodik. A hátsókra nem áll fel. Mély fájdalom próbára reagál. Széklete segítséggel volt ez idő alatt egyszer. Eszeget és iszik bőségesen. Vizelete néha spontán, pelenka van rajta.
  Olvastam a hozzászólásokat és a tanácsát kérném, hogy ebben az esetben az Önök termékei tudnak-e segíteni a kuryuson.

 5. Tiszteletem!
  Van egy tacskónk 2,5 éves a múlt héten nem tudott a két hátsó lábára állni nagyon meg ijedtünk. De szerencsére egy félóra után rendbe jött, és nem szeretnék, ha lebénulna érdeklődni, hogy milyen megelőzést tudna a doktor úr ajánlani?
  Köszönöm!

 6. Tisztelt Energyvet! Tacskóm októberben bénult le, műtét megvolt, utána egyszerre elkezdtük a csomagot adni neki.,hála isten rendbejött!Kérdésem az lenne hogy ha elfogyott a csomag, utána melyik termék javasolt még? Illetve kell e szünetet tartani? Előre is köszönöm a választ! 🙂

 7. 4 éves tacsi fiunk egyik napról a másikra a bénulás jeleit mutatja a bal lábában. Melyfajdalom érzet van,de húzza maga után. Ma volt a párom vele orvosnál, 3 napig infúziót kap és ha nem javul,azt mondták műteni kell. 2500 eurós műtéti költségeket említettek.Sokat olvastam árról, h a muter nem biztos hogy segít. Farkincáját mozgatja,jobb lábában többet erez.Higyan tudnék itt kint Németországban hozzájutni az ön termékeihez? Koszonom

 8. Tisztelt Energyvet!

  Van egy 6 éves tacsi, kan kutyusunk, akinél gerincsérvet diagnosztizáltak. Szteroidos injekciót, illetve otthonra gyógyszerkezelést kapott. 3 napon keresztül jól volt, aztán a 4. napon azt vettük észre, hogy a hátsó lábaiból mintha elment volna az erő, nem tudta magát megtartani. A farkát csóválja, inkontinenciát nem tapasztaltunk, eszik, iszik ahogy régen. Nagyon szeretnénk rajta segíteni. Önök mit javasolnak?

  Köszönettel: Imre Andrea

  • Kedves Andrea! Sok hasonló esetünk szépen felépült a Skelevet, Kingvet, Renovet, Probiovet kombinációtól. Ezeket javaslom alkalmazni. Üdvözlettel dr. molnár

 9. Tisztelt Energyvet!!!

  Van egy 8 éves tacsi lányunk. Tegnaptól a két hátsó lába inog néha. Eszik iszik szaladgál de látom , hogy nem igazán jók a hátsó lábacskái. Reggel a párom elvitte az állatorvoshoz, ott kapott inekciót és a doki azt mondta, hogy 3 nap mulva vigyük vissza ha nem javul. Én mégis aggódom, hogy nem-e tacskó bénulás első jelei ezek a tünetek. Önök mit javasolnak, mit tegyek?

  Köszönettel: Varga Judit

  • Kedves Judit! A tünet nagyon hasonlít a tacskóbénulásnál tapasztaltakhoz. Javaslom megelőzni a még nagyobb bajt a Skelevet, Kingvet, Probiovet, Renovet, kombinációval, a Cytovet is jó lenne neki ha tudja adni. üdvözlettel. dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?