Lizi kutya tacskóbénulás

Észrevettünk, hogy Lizi kutyánk a hátsó lábára elkezdett sántítani – ez volt az első tűnet. Ekkor vittük el először állatorvoshoz, ahol kapott két injekciót, amelyek az orvos szerint a 3. napra fejtik ki hatásukat. Sajnos a javulás helyett a 2. napra már teljes bénulás következett. Nem tudta tartani a vizeletet, láthatóan fájdalmai voltak. Ekkor újra állatorvos, injekciók vitaminok, porcerősítők, fájdalomcsillapító otthonra. Az orvos azt mondta,hogy mivel érzékeli a mély fájdalmat a lábán, ezért nem reménytelen a helyzet, injekciós kezelést ajánlott, ami 3-4 hétig tart, hetente háromszor. Elmondta, ha két hét után nem jelentkezik javulás, akkor sajnos már nem is fog változni az állapota.

A net-en rákerestünk hasonló esetekre és így találtunk az Energyvet oldalára, ahol láttuk, hogy már volt ilyen esete és teljes gyógyulás lett a vége. Azonnal felvettük a kapcsolatot Dr. Molnár Gábor állatorvossal és adni kezdtük Lizinek az ajánlott szereket: Skelevet, Kingvet, Fytovet, Probiovet. Akkor már egy hete volt lebénulva, csak vonszolta magát, hátsó lábain néhol már sebek jelentek meg, ezért bekötöztük. Nagyon sajnáltuk, de a korábbi sikeres kezelések eredményeit látva, nagyon bíztunk abban,hogy meg fog gyógyulni.

A legelső javulás már egy héttel az Energyvet szerek szedése után jelentkezett, elkezdte a farka végét mozgatni, majd később az egész farkát csóválta, úgy mint régen. Közérzete láthatóan jobb volt. Nagyon örültünk, tudtuk, hogy ez a gyógyulás jele. Ezután a javulás napról napra látványosabb volt, apró mozdulatokat vettünk észre először csak az egyik hátsó lábán,már nem volt olyan élettelen, próbálta emelgetni, majd egyik napról a másikra újra lábra állt. Azóta teljesen meggyógyult, boldogan szaladgál a kertben, úgy mint régen.

Nagyon köszönjük, az Energyvet szereknek hála, Lizi kutyus újra egészséges 🙂

Kasza János​

A legtöbb tacskóbénulás esetben az alábbi kiegészítőkkel érem el a legjobb eredményt.    Dr. Molnár Gábor állatorvos

14 Hozzászólás

 1. Tiszteletem!
  Van egy tacskónk 2,5 éves a múlt héten nem tudott a két hátsó lábára állni nagyon meg ijedtünk. De szerencsére egy félóra után rendbe jött, és nem szeretnék, ha lebénulna érdeklődni, hogy milyen megelőzést tudna a doktor úr ajánlani?
  Köszönöm!

 2. Tisztelt Energyvet! Tacskóm októberben bénult le, műtét megvolt, utána egyszerre elkezdtük a csomagot adni neki.,hála isten rendbejött!Kérdésem az lenne hogy ha elfogyott a csomag, utána melyik termék javasolt még? Illetve kell e szünetet tartani? Előre is köszönöm a választ! 🙂

 3. 4 éves tacsi fiunk egyik napról a másikra a bénulás jeleit mutatja a bal lábában. Melyfajdalom érzet van,de húzza maga után. Ma volt a párom vele orvosnál, 3 napig infúziót kap és ha nem javul,azt mondták műteni kell. 2500 eurós műtéti költségeket említettek.Sokat olvastam árról, h a muter nem biztos hogy segít. Farkincáját mozgatja,jobb lábában többet erez.Higyan tudnék itt kint Németországban hozzájutni az ön termékeihez? Koszonom

 4. Tisztelt Energyvet!

  Van egy 6 éves tacsi, kan kutyusunk, akinél gerincsérvet diagnosztizáltak. Szteroidos injekciót, illetve otthonra gyógyszerkezelést kapott. 3 napon keresztül jól volt, aztán a 4. napon azt vettük észre, hogy a hátsó lábaiból mintha elment volna az erő, nem tudta magát megtartani. A farkát csóválja, inkontinenciát nem tapasztaltunk, eszik, iszik ahogy régen. Nagyon szeretnénk rajta segíteni. Önök mit javasolnak?

  Köszönettel: Imre Andrea

  • Kedves Andrea! Sok hasonló esetünk szépen felépült a Skelevet, Kingvet, Renovet, Probiovet kombinációtól. Ezeket javaslom alkalmazni. Üdvözlettel dr. molnár

 5. Tisztelt Energyvet!!!

  Van egy 8 éves tacsi lányunk. Tegnaptól a két hátsó lába inog néha. Eszik iszik szaladgál de látom , hogy nem igazán jók a hátsó lábacskái. Reggel a párom elvitte az állatorvoshoz, ott kapott inekciót és a doki azt mondta, hogy 3 nap mulva vigyük vissza ha nem javul. Én mégis aggódom, hogy nem-e tacskó bénulás első jelei ezek a tünetek. Önök mit javasolnak, mit tegyek?

  Köszönettel: Varga Judit

  • Kedves Judit! A tünet nagyon hasonlít a tacskóbénulásnál tapasztaltakhoz. Javaslom megelőzni a még nagyobb bajt a Skelevet, Kingvet, Probiovet, Renovet, kombinációval, a Cytovet is jó lenne neki ha tudja adni. üdvözlettel. dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?

Az email cím nem kerül nyilvánosságra. A kötelező mezők jelölése: *


The maximum upload file size: 5 MB.
You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, other.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Hozzászólás / Kérdés