A vese és húgyutak, húgyhólyag kórokozók által okozta gyulladásának kezelése immunaktivitást fokozó és antibakteriális természetes szerekkel történik, mellékhatások nélkül. Sokszor kiegészítő kezelésként.

További információk:

– Vizelet kiválasztó szervrendszer

RENOVET

7900 Ft

KINGVET

7900 Ft

IMUNOVET

7900 Ft

30 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor úr!
  7 éves, ivartalanitott kan yorkie-havagnese keverék kutyámnál pár éve jelentkezett vizelettartási probléma. Pár éves korában volt kb 1 éves időszak mikor sajnos sokáig kellett kibírnia séta nélkül, és mivel szinte soha nem pisilt be, visszatartotta a vizeletét.
  Én gondolom emiatt lehetnek bepisilős problémái. Leginkább éjjel, alvás közben csurgat be. Valamikor csak pár csepp, de volt már, hogy szinte maga alá pisilt.
  Napközben sokat iszik, és szinte óránként ki kell engedni, és mindig nagy mennyiséget ürít.
  Legutóbbi vérételkor azt mondták nincs probléma.
  Van esetleg valami tanácsa, mivel segíthetnék rajta?
  Köszönöm a válaszát
  Alexandra

 2. Kedves Doktor Úr!

  Tíz éves tacsikánk elkezdett nagyon sok vizet inni és emiatt sokat pisil, de csak ha otthon vagyunk. Napközben nem csinálja. A kedve jó, eszik iszik játszik. Az emésztése is gyorsabb lett, van hogy négyszer ötször is kakil. Nem tudom mi lehet a probléma?

  • Kedves Judit! A fokozott vízivás oka veselégtelenség, cukorbetegség, mellékvese túlműködése, méhgyulladás ( szukák esetében) száraz táp etetése stb. Vigye el egy vérlaborra és csináltasson egy rutin vizeletvizsgálatot is, abból ki fog derülni a baj oka. Ezek közül az első két ok ezzel a teszttel történő otthoni vizelet vizsgálattal is kiderülhet: https://energy-vet.hu/kutya-macska-termek/vizelet-teszt/ Üdv Dr.Molnar

   • Kedves Doktornő Úr!

    13 éves csivava kutyám egyik napról a másikra étvágytalan lett, nem evett , nem ivott, bűzös ammóniaszagú lehelete volt. Állatorvos vizsgálatnál kiderült, hogy súlyos vesebeteg. Mitől alakulhat ki ilyen hirtelen?
    Jelenleg infúziós kezelést kap, nagyon rosszul van, nem eszik/iszik, imbolyog, bágyadt. Mivel tudnánk még segíteni neki az infúzión kívül ?Jelenleg nagyon rossz kórjóslatot mondtak. Hogyan néz ki egy vesebetegség kórlefolyása, milyen tünetek jelzik, hogy nem várható gyógyulás?

  • Kedves Lilla! Ez attól függ, hogy mikor történt a műtét, volt e valamely elmozdulás az állapotában? Esetleg Röntgen lelet, vagy MRI készült e? Milyen volt a sérülés amit műtéttel állítottak helyre a kollégák? Üdv dr. molnár

   • Tisztelt Doktor úr!
    1 éve örökbe fogadtunk az utcáról egy ivartalanított kandúr, cirmos cicát. Az akkori vizsgálatok során kiderült, hogy vesebeteg. Nehezen de akkor stabilizálódott az állapota, a magas értékei ellenére is. Most újra gondok vannak: 3 hete kezdett el csökkenni az étvágya, a kedve jó bár lettek apróbb változások a viselkedésében, hangulatában. Hordtuk infúzióra (2x 4 alkalom 1 hét kihagyással), kapott antibiotikumos gyógyszert, a tavalyi esetből kiindulva, (megelőzve újra kialakulását) amikor lett egy komoly húgyúti fertőzése. Rekedtesen nyávog, étvágya ingadozó, ha eszik akkor minimálisat, nem a régi, ( amit félig az összeszűkült gyomrának tudok be), 1 hónap alatt majdnem 1 kg t fogyott. Széklete így alig van, az is hasmenés az utóbbi időben ( szárazat most nem eszik, még mindig antibiotikumot szed, (10 napos enroksilt, napi fél tabletta, annak tudható be?) . Ammónia szagú volt a lehelete, ami már pár kezelés hatására megszűnt. Az 1 év alatt végig vesekímélő tápot kapott.
    Tudna nekünk segíteni, ajánlani termékeket, amivel valamilyen szinten javítható lenne az állapota, hogy még köztünk maradjon!?
    Köszönettel, Fruzsi

   • Tisztelt Doktor úr!
    A kingvet adagolásánál 3x 1/3 cseppet ír az adagolási útmutató. Ez hogyan értendő?(maga az 1/3 csepp)? Illetve, szájfekélyre tudna e ajánlani valamit, vagy esetleg a csomag tartalmaz olyat ami segít annak megszűnésében!?

    • Kedves Fruzsina! A kis testű állatoknak elegendő a napi 1 csepp amit célszerű 3 részletben beadva elosztani. 1 cseppet 1 ml vízben felold aztán azt osztja el 3 alkalomra naponta. A szjfekélyre és ínygyulladásra az ORAL HEALT, Stomach & Bowel, Emésztőenzimek Probiotikum komplex és ecsetelésre az Imunovet csepp javasolt. Üdv dr.Molnar

 3. Tisztelt doktor úr!Kutám 12 éves ,kb.1 éve vesebetegséggel küzdünk,jelenleg is infúzióra járunk.Tudna ajánlani terméket amivel vmilyen szinten javítható lenne az állapota?

  • Kedves Csilla! A kutyák és főleg a macskák, főleg idős korukban gyakran szenvednek veseelégtelenségben, ami fokozott vizelet mennyiségben és erős szomjúságban nyilvánul meg, súlyosabb esetkben teljes étvágytalanság, hányás, bűzös lehelet.

   Mely tényezők és készítmények segíthetnek stabilizálni, esetleg szinten tartani a már kialakult vesekárosodást?

   Rendszeres laboratóriumi ellenőrzés (cisztatin c, karbamid, kreatinin, vérkép), hogy lássuk milyen etetéssel milyen változásokat, eredményeket érünk el a legfontosabb a vesét mérgező anyagok további adásának megszüntetése! (otthon előkészített eleség preferálása)
   Többször kevés adaggal etetni, hogy a vér bomlástermékekkel való terheltsége ne mutasson magas kiugróan emelkedő értékeket. (nyers etetés)
   Könnyen emészthető, a fehérjéket koncentráltan tartalmazó étel adása, ezekből azonban sűrűn keveset szabad adni! NEM SZABAD EGYSZER SEM BEETETNI! Ez urémiás krízishez vezet és tönkreteszi, amit nehezen felépítettünk!
   A bélflórát folyamatosan magas aktivitási szinten kell tartani. (nyers etetés, csak amennyiben a gyomor és a bél emésztőenzim termelése nem károsodott nagy mértékben ) PROBIOVET kapszula, továbbá az emésztést támogatni, hogy minél tökéletesebb legyen a lebontás Emésztőenzimek & Probiotikum komplex
   Folyamatosan támogatni a vesét munkájában REGAVETcseppek, mivel a Renovet erősen vízhajtó hatású így azt mellőzzük a kezelés során. A RENOVET készítmény mivel vizelethajtó hatóanyagokat is tartalmaz, ezért növelheti a folyadékveszteséget. Így szükség van egy REGAVET-tel történő előzetes kezelésre, mivel az segít helyreállítani a vese szöveteinek anyagcseréjét. 3 hétig tartó REGAVET kúra után egy hét szünet, majd lehet kezdeni a vese működést támogató RENOVET-et.
   Támogatni a szervezet méregtelenítő folyamatait, főleg a vesekárosító nehézfémek higany, ólom, kadmium, gomba toxinok, enterotoxinok, antioxidánsok stb. megkötése CYTOVET kapszula. A szervezetbe kerülő méreganyagok megkötését már a bélben el kell kezdeni és a vérkeringésben célszerű folytatni. Ebben vannak nagy segítségünkre a humátok, melynek 98%-os koncentrációjú formája a CYTOVET, melyet célszerű tartósan adagolni vesebeteg állatainknak, hogy tehermentesítsük a veséket a tartósan rájuk zúduló toxikus anyagoktól.
   A máj méregtelenítés támogatása REGAVET cseppek
   Az idősebb állatok esetében, és ha gyors segítségre van szükség alkalmazható a KINGVET, mivel nem fokozza a vizeletürítést és biztonságosan helyettesíthető vele a RENOVET, anélkül, hogy előzetesen adni kellene a REGAVET-et.
   Nyomelemek pótlása a megfelelő immunrendszer és enzimrendszer működéshez FYTOVET cseppek. Nagy haszna van a megfelelő nyomelem ellátásnak is a kutya és macska vesebetegség megelőzésében és kezelésében. Erre a célra a FYTOVET nevű készítmény szolgáltat jó lehetőséget, a bélből jól felszívódó, kolloidos nyomelem tartalmával.
   Magas vitamintartalmú ás antioxidáns tartalmú kiegészítők adagolása MULTIVIT MEGA C komplex
   Fertőzéses (vírusos, bakteriális vesegyulladások) eseteknél az IMUNOVET cseppek adása alkalmazható sikerrel, tapasztalataim szerint.
   Ha mindezeket betartjuk, akkor még sokáig élhet a kutyánk és macskánk vesebetegként, amit több példa is bizonyít. Azonban ha egyszer is megsértjük fenti szabályokat, akkor urémiás krízis alakulhat ki, ami sokszor végzetes következményekkel járhat. üdv dr. molnar

 4. Tisztelt Doktor Úr!
  7 éves Yorkshire terrier kan kutyámnál múlt héten epilepszia jellegű tünetek jelentkeztek, “fagyizás” , szaglási hallucinációk 4 órán keresztűl, fejremegés, alvás közbeni izomrángás, étvágya semmi, hirtelen fogyás, normális széklet, hányás nem volt, azonban megnövekedett vízivás.
  Vérvizsgálatból kiderült, hogy a kreatinin szintje 490, karbamid 50.6, foszfor 3.36, azonnali infúziós kezelést és injekciókat kapott 3 napon keresztül, ami után enyhültek a tünetek, a hallucinációk megszüntek, remegés időszakosan megmaradt, mintha fázna, mindentől megijed, nyugtalan, vizivás csökkent sőt éjszakja talán nem is iszik, napi egyszeri étkezés (étvágya lenne, de a vesediétás tápokat nehezebben fogadja el, csak este eszik, amikor vele vagyok) Ma voltunk újból vérvételen, eredményről még nem tudok beszámolni, kicsit javult ránézésre az állapota, sétálni sétál, éber, érdeklődő, de pl. nem játszik semmivel.
  Rettenetesen aggódom mi vár még ránk, illtve nem tudom mennyire van összefüggésben az epilepsziás tünet a veseelégtelenséggel.
  Tanácsát és segítségét hálásan megköszönve:

  Dömötör Éva

  • Kedves Éva! Igen, de nem feltétlenül. két tünetcsoport párhuzamosan is előfordulhat. A kezelésre a Regavet, Multivit Mega C, Fytovet, Etovet, Krill Omega D3K2 szerek kombinációját javaslom az első 2 hónapos időszakban. Ha érte valamely toxikus hatás akkor azt szüntessék meg lehetőség szerint. A vese funkció értékelésére a Cisztatin C vér paraméter vizsgálatát javaslom a továbbiakban. Üdv Dr. Molnár

 5. Tisztelt Doktor Úr!
  A segítségét szeretném kérni, mert 11-éves vizsla kutyusom az éjszaka folyamán többször is hányt, igen erősen nyáladzik, vizeletét ürítette, de többször csak próbálkozik, leguggol de nem tud pisilni. Soha ezelőtt nem észleltem nála ilyen problémát! Folyadékot a szokásosnál többet fogyaszt.
  Válaszát előrre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Oláh Ildikó

  • Kedves Ildikó! Vigye el laborvizsgálatra. Egy vese és májfunkció vérből és egy vizelet és üledék vizsgálat szükséges hamarosan. Az eredmények ismeretében írjon és segítek, hogy természetes módszerekkel érje el a gyógyulást. üdvözlettel: dr. Molnar

 6. Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kèrdésem,melyik terméket ajánlaná 7 éves kutyusomnak!Állapota válságos vizelete bűzös!Ultrahang alapján veseproblèmàja van,ami már fulladozását is okozza!Fel sem tud állni!Prosztatája is megnagyobbodott!Táplálását folyékony állagban csövön keresztül végzem!Tudom nem sok esély van a felépülésére,de mindent megpróbálok!Segítségét köszönöm! Bizakodva:Sas Mónika

  • Kedves Mónika! Ilyen súlyos állapotban már nincs idő a szerek hatásának a kifejlődésére. Írjon emailt és megírom mit lehet még tenni. Üdvözlettel: dr. Molnár

Vélemény, hozzászólás?