A viszketés sok komplex betegség kísérő tünete, melyet az alapbetegség hatékony kezelésével kell orvosolni. Általános érvényű segítséget adnak a bőrön lévő toxikus anyagcsere termékek eltávolítására és a a testfelületről a kórokozók eliminálására tett erőfeszítések (Epivet). A viszketést közvetlenül ezeknek az irritáló anyagoknak a bőr idegvégződéseit irritáló hatása váltja ki. Ezeket az idegreceptorokat a Fytovet, kis mennyiségben, de töményen történő alkalmazása tudja nyugtatni, így csillapítva a viszketést. Az allergiás reakciók at kísérőhisztamin felszabadulást a Skelevet képes csökkenteni.

FYTOVET

8900 Ft

SKELEVET

7900 Ft

EPIVET

4900 Ft

12 Hozzászólás

 1. Tisztelt Doktor úr!
  Allergia kezelésére keresek megfelelő készítményt, melynek tünete a szőrhullás, szőrkopás, vakaródzás.
  Panel macska, 8 éves, kb 5 éve kezdődött egy ujjnyomnyi szőrhiánnyal a nyakán 1 évben 1-szer tavasszal. Tavaly volt először hogy nem a nyakán hanem a hasán kezdett el kopni a szőr. Ezeket injekcióval vissza lehetet fordítani ( elmúlasztani). Most már az injekció se segít és a hátsó lábak belső fele is kopik. Az állat orvos szerint megfelelő eledelt kap ezért az ételallergiát kizártuk hisz 1 éves kora óta ezt eszi. Pollenre vagy poratkára gondol.
  Köszönöm válaszát
  N.A.

 2. Macskám a lábán levő műtéti heget teljesen szétnyalja nem tud varasodni. Gallér sem oké azzal még véresebbre horzsolja ahogy próbálkozik. A kötést is annak segítségével pillanatok alatt le tudja szedni. Gyanítom viszket. Hámosító mellé mit ajánl a viszketés csökkentésére? A cica állkapocs törött is ezért a nyalásnak ahhoz a gyógyuláshoz is lehet köze… Négy hete 5örtént az eset kb három napja gallér plusz kötés mellett is állandó felügyelet kell mellé a fokozódó nyalakodás miatt. Folyadék háztartás megfelelő kaja vizezésével nincs nyoma kiszáradás nak….

  • Kedves Csaba! Sajnos a cicák műtétei igen csak kérdésesek a macskák nyugtalansága miatt és hogy nem tudják elviselni a gallért sem az esetek zömében. A fájdalom és a viszketés csökkentésére a Hemp Balm javasolt helyileg. Üdv Dr.Molnar

 3. Tisztelt Doktor Úr!

  7 hónapos cicám a fül tövénél véresre kaparta magát, eléggé hullik a szőre és rázza a fülét. 1 hete az állatorvos megvizsgálta (fizikálisan) és szerinte ételallergia, valószínűleg csirke. Javasolta, hogy adjak neki hipoallergén tápot.
  Azt szeretném megkérdezni,
  – hogy melyik tápot adjam neki? Annyi különböző információt kaptam, hogy nehéz eligazodni. Felnőtt tápot lehet neki adni? Örülnék konkrét típusnak.
  – a másik kérdésem, hogy mi a véleménye a maláta pasztákról? Okozhat allergiát?
  – Doktor úr szerint szükséges további vizsgálat?

  Köszönöm a válaszát előre is!
  Vámos Gabriella

 4. Tisztelt Doktor úr!
  Allergia kezelésére keresek megfelelő készítményt, melynek tünete a szőrhullás, vakaródzás, bőr kiprosodás, kiütés-nagy valószínűséggel valamely pollenre, mivel a tünetek kizárólag minden évben augusztus közepétől lépnek fel. A kutya 3 éves magyar vizsla, szuka, ivaros, csirkeallergiája van, ennek megfelelő Farmina tápot kap. Jelenleg szteroid injekcióval kezelve.
  Segítségét előre is köszönöm!
  Kiss Regina

 5. Tisztelt doktor úr!Az 1éves Francia buldog kutyusomnak atkás a füle,és ezért nagyon sokszor vakarja!Volt már 5honaposan kezelve a Dexoryl nevű fülcseppel.Szeretnek segítséget kérni.hogy ez mitől lehet és teljesen megszüntethető e? Köszönöm szépen segítséget.! Várom válaszát! Tisztelettel Baloghné. Vass Viktória

  • Kedves Viktória! A z atkás hallójáratgyulladás kezelése szisztémás és helyi kezelést is igényel. A szisztémás a Renovet, Probiovet Omegavet és Cytovet szerekkel történik. A helyi a Cytovet caps-ból készített vizes oldattal, majd az Audivet csepp hallójáratba csepegtetéséből felváltva napi 3x minimum alkalmazva őket. Üdvözlettel: dr. molnár

Vélemény, hozzászólás?