Tazó gyógyulása az agyhártyagyulladásból

Tünetek, amikkel május végén Dr. Molnár Gáborhoz fordultunk 6 éves, kan francia bulldogunkkal:

Mellső lábak becsuklottak, hátsó lábak szétcsúsztak, nehezen járt, elborult, voltak napok, amikor alig tudott lábra állni.

Előzmények: A kutyának hasi görcsei voltak, gerincét felpúpozta, remegett, a hasi masszázst láthatóan örömmel vette. Állatorvoshoz fordultunk akik prosztatagyulladásra gyanakodtak, antibiotikumot kapott.

Kb. 2 hét után újabb tünetek jelentkeztek: mellső lábai becsuklottak, járáskor húzta, gyakran elborult oldalra. Visszavittük állatorvoshoz, ahol a neurológus agyvérzésre gyanakszik, infúziót kap a kutya, ezt követően Prednisolont kap 6 héten át.

E 6 hét alatt eleinte javul az állapota, aztán úgy leromlik, hogy alig bír járni, lábai szétcsúsznak, elborul, vannak napok, amikor csak remeg és fekszik. / lásd 1. viedó /

Ebben az állapotban vittük el Molnár doktorhoz. Ekkor történt labor vizsgálat, melynek eredménye: Tazo labor

Labor vizsgálati eredmény: magas fokú gyulladás (belső fül és agyhártyagyulladás) és pajzsmirigy alul működés.

Terápia: Nyers hal + zsír, CYTOVET + PROBIOVET + EPIVET kb 3 hétig, utána egyéb nyers húsok (hal, baromfi), belsőségek + zöldségek + IMUNOVET.

A terápia révén kb 1,5 hónap alatt jutottunk el a 2. videón látható állapotig.

Tazó gyógyulása az agyhártyagyulladásból
Tazó gyógyulása az agyhártyagyulladásból 2

CYTOVET

9900 Ft

PROBIOVET

7900 Ft

EPIVET

4900 Ft

IMUNOVET

7900 Ft

14 Hozzászólás

 1. Tisztelt dr Úr.
  Van egy 2 éves labradorom. Sokat szenvedünk fül gyuladásal, plusz szárnyas allergiás.
  Második alkalommal esett össze görcsös roham, szája összeszoritva. A két roham közt kb 6 honap telt el.Nagy nehezen vége a görcsnek, ivott és mintha semmi nem történt volna. Nem tudom merre induljunk vele. Köszönöm előre is atanácsot. Egy aggódó gazdi.

 2. Üdvözlöm!

  Van egy közel 14 éves francia bulldog kutyusom. December 22-én hirtelen nagyon rossz állapotba került, ment neki mindennek, egy oldalra körözött, és a fejét félretartotta. Elvittem állatorvoshoz, ahol közölték, hogy agyvérzést kapott. Felírtak neki két hétre gyógyszereket, szteroidokat, értágítót, Bvitamint. Talán nagyon kicsit jobban lett, de pár napja azt látom megint rosszabb lett az állapota. Tudom, hogy már nagyon idős, de sosem volt beteges. Mindent megtennénk, hogy még egy kicsit velünk maradhasson. Számunkra már családtag. Hogyan tudnék neki segíteni? Köszönöm szépen előre is.

 3. A kutyusunk 15 éves szuka, keverék. Ma délután hasonló tüneteket mutatott, mint itt az esetleírásban Tazó kutyus. A bal mellső lába becsuklik. A hátsó lábai szétcsúsznak. Körbe-körbe jár, majd nagy nehezen elindul egy irányba, de legtöbbször eldől. Liheg, nagyon erőteljesen. Korábban daganattal műtötték. Elvittük állatorvoshoz. Szteroidot kapott, ami két napig hat, és hétfőn meglátjuk. A daganat kapcsán szedi a Cytovetet, a Probiovetet és a Cell Proteciont, amelyektől sokáig nagyon jól érezte magát. Tudjuk, idős kutyus már. Ön mit ajánlana? Mit tehetnénk még érte? Előre is köszönjük!

  • Kedves Brigitta! Külső hallójárat gyulladása van? Milyen színű a váladék? Van e szaga? Az immunerősítés a hallójátrat gyulladás megfelelő kezelésével párhuzamosan mehet, mivel az okok egy cipőben járnak. Bélbeni emésztési zavar és a szivárgó bél szindróma lehet a hátterükben. Üdv Dr. Molnár

 4. Üdvözlöm!
  A mi kis francia kan bulldogunknak decemberben derült ki hogy nyaki porckorongsérve van, a gerince középen egy csigolya félreáll, és a hátsó lábaknál meszesedés van. Szóval sokrétű a problémánk. Miután a sérv kiderült meg is műtötték, azóta fizikoterápiara járunk heti egy alkalommal. Egyidejűleg szedünk fájdalomcsillapítót, porcerősítőt, B vitamint. Ön mit ajánlana nekünk?

  Előre is köszönöm!

 5. Üdv mindenkinek..
  Örülök hogy rá tálaltam erre az oldalra. Itt én úgy látom nagyon rendes és segítő kész dokik vannak.
  Nekem egy boxer kan kutyám van. Aki 5 éves és gyönyörű. Etel allergiás, és por és pollen. Már 5 éve magam közök ezzel a betegséggel. Mikor Rambó beteg lett a saját dokink sem tudta hogy mivel áll szemben,tanulni kezdtem, mert láttam ebből csak így van ki út. Most mára már karban tudom őt tartani de az allergia még mindíg okoz néha meglepetést . Tudják nekem azt mondták szinte mindenki a környezetemben hogy altatás, de én nem adtam fel. Harcoltam érte és most is azt teszem, de valahogy az oldalon olvasva és nézve a jobbnál jobb dolgokat, most már látom végre nem vagyok egyedül. És mindre van megoldás. Nagyon szuper az oldal. Szívből gratulálok az összes közreműködőnek aki és akik létre hozták az oldalt. Bárcsak akkor 2013 ban rá tálaltam volna, sok szenvedéstől mentett volna meg minket ez a sok jó termék.
  Én a kutyusoknak egy szuper immunerősítőt választottam. Ezt meg is fogom rendelni .Van pár kérdésem de én majd igénybe venném a telefonos segítséget. Szívből köszönöm előre is,,,
  Tisztelettel Éve

 6. Hello
  Bolognes 10 eves kutyusom mellső laba i becsuklanak van hogy eldől oldalra labilis a jarasa főlleg evés ivas után dől el .
  Mit ajanlana és mi lehet a baj? 🙁

Vélemény, hozzászólás?