A felsorolt szerekkel még örökletesnek tartott súlyos állapotokban is értünk el jó eredményeket. Tapasztalataim szerint  a kutya diszplázia betegség szinte járványszerű elterjedése a nem megfelelő táplálásában keresendő. Generációkon át tartó makroelem és nyomelemhiányos, bélflóra károsító, toxikus termékekkel terhelt és alapvetően jól hasznosuló természetes vitamin hiányos takarmányok adása a fő oka a betegségnek. Melyet jól karban lehet tartani a megadott szereinkkel.

Fő készítmények: SKELEVET, KINGVET, BONE STRENGTH & JOINT PROTECTION komplex, RENOVET, KRILL OMEGA D3+K2 gél

További információk:

– Mozgásrendszer

Ízületek

Mi az a kutya csípőízületi diszplázia?

A “diszplázia” kifejezés jelentése rendellenes szerkezet. Ha a kutyának a csípő diszpláziája van akkor a combcsont feje és a medence csípőcsontja nem illeszkednek teljesen egymásba, mivel a medence csont ízületi vápája túlságosan sekély. A combcsont lecsúszik csípőízület vápájáról és elmozdulhat. Ez erősen fájdalmas ízületgyulladáshoz vezethet az érintett kutyáknál. Lehet egy vagy kétoldali a megbetegedés. Ez egyfajta sorvadásos ízületi betegség a kutyákban.
Úgy is mondhatjuk, hogy ez egy idült csípőizületi gyulladás majd sorvadás.

A kutya diszplázia kialakulásának okai:

Genetikailag is hajlamos fajták: Német juhász, bernáthegyi, labrador, rottweiler, golden retriever. De a helytelen táplálkozás, tápanyag hiányok és környezeti tényezők is hozzájárulnak a kialakulásához és a súlyosbodásához.

A kutya csípő diszplázia tünetei:

Súlyos fájdalmasságot, ezért sántítás, mozgászavarokat okoz. A mozgékonyság csökken, sokat pihen, fekszik, felkeléskor nehezen járódnak be az ízületek, lépcsőn nem tud vagy nem akar közlekedni, a vizeléskor, székletürítéskor erős mozgászavarokat mutat, rogyadozik. Comb izom sorvadás, ízületi lazaság vagy éppen merevség. Akár hátulsó test fél bénulás is kialakulhat. Húzza maga után a lábait, a körmén csúszik.
Az addig kedves barátságos kutya elveszti kedves természetét, visszahúzódóvá vagy agresszívvé is válhat.
Gyakran alakul ki a vállízületekben is gyulladás, mivel az elülső végtagjaikat túlterhelik ezek a kutyák a csípőizületi diszplázia következtében.

Diszplázia Tacskóbénulás Elfogyott!

SKELEVET

7900 Ft

Ideiglenes készlethiány miatt jelenleg csak csomagban rendelhető! Várhatóan július második felétől lesz újra készleten.
Helyette javasoljuk a Bone Strenght and Joint Protection szerünket, mellyel ugyanaz az eredmény érhető el.

KINGVET

7900 Ft

RENOVET

7900 Ft

KRILL OMEGA D3+K2

Vákuum pumpás

7500 Ft

Diszplázia megelőzése, és terápiás lehetőségek:

 • A kutyák csípőízületi diszpláziájára szűrni kell a tenyészállatokat és kizárni őket a tenyésztésből. Ezzel a genetikai faktor szerepét le tudjuk csökkenteni. Vannak olyan fajták ahol a felére le tudták csökkenteni a kutyák csípődiszplázia előfordulási gyakoriságát a szűrési eredmények alapján való szelekcióval.
 • A megfelelő táplálkozást ki kell alakítani a szukák és a kutyakölykök esetében is. Ez normális ( nem túlsúlyos) kondiciót és tápláló anyagokban gazdag, optimális telítetlen zsírsavakat tartalmazó, kálciumban és magnéziumban megfelelő arányokkal bíró, antioxidánsokkal és vitaminokkal telített, szerves kötésben lévő kiegészítőket tartalmazó, a bélflórát támogató tápanyag összetételt kíván. ( ezt tudjuk elérni a természetes kiegészítőkkel )
 • Kerüljük el az elhízást
 • Kerüljük el a kölykök túlzott megterhelését.
 • Az ízületek vongálódása és túlerőltetése nélkül az úszás fejleszti a legkíméletesebben az izületek helyes kifejlődését és fenntartását.

Amennyiben mégis súlyos fájdalom alakul ki akkor a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: ízület regeneráló természetes kiegészítők, gyógynövények, omega 3 zsírsavak, antioxidánsok, természetes méregetelenítők és gyulladás csökkentők.

Egyéb szintetikus gyógyszeres lehetőségek közé tartoznak nem szteroid gyulladás csökkentők és a szteroidok, melyek adását lehetőleg el kell kerülni, mivel sok nem kívánt mellékhatáshoz vezethetnek. Végső esetben, de hangsúlyozom csak végső esetben a kutyák csípőízületi diszpláziájának kezelésében a sebészeti beavatkozás jöhet szóba.

48 Hozzászólás

 1. Tisztelt dr. Úr!
  Ma csípő diszpáziat diagnosztizáltak a 2,5 éves törpe uszkáromnál. A bal hátsó lábat szokta húzni ezért kértük az rtg felvételt.
  A felvétel alapján mennyi súlyos nála és milyen kezelést javasolna? Előre is köszönöm a válaszát!

 2. Tisztelt Doktor úr!
  Ginger kutyám egy éves német juhász szuka, idén februárban voltunk röntgenen ahol akkor 8 hónaposan súlyos diszpláziát állapítottak meg. Eddig jól tartotta magát, eddig a mobility-t kapta február óta, most az aniflexi plusz csucs- ot kapja, de az állapota egy kis futás után már sántikálósra vált, szóval egyértelműen romlott. Ön szerint érdemes próbálkoznunk még valamivel? Röntgen képet mellékelem.
  Köszönettel/tisztelettel: András

 3. Tisztelt Doktor Úr

  A kutyám hím, Basset Hound, 11,5 éves, 30 kg, aktív, száraztápot kap napi egyszer (este), természetesen oltva és féregtelenítve van. Fiatalabb korában többször kiújuló porckorongsérve volt, azóta rendszeres időközönként zöldkagyló kivonatot kapott, és nem újult ki.
  Jelenleg időskori diszpláziával diagnosztizálták, pihenés után 10-15 percig alig tud menni, utána bejaratódnak az ízületei, és jobb lesz, valamint állva/sétálva üríti székletét.

  Kérdésem, hogy melyik készítményt vásároljam meg neki?

  köszönettel
  Szerdahelyi Dávid

 4. Tisztelt Doktor Úr,
  A kutyám hím, Basset Hound, 11,5 éves, 30 kg, aktív, száraztápot kap napi egyszer, este, és oltva, féregtelenítve van. Fiatalabb korában többször kiújuló porckorongsérve volt, azóta rendszeres időközönként zöldkagyló kivonatot kapott, és nem újult ki.
  Jelenleg időskori diszpláziával diagnosztizálták, pihenés után 10-15 percig alig tud menni, utána bejaratódnak az ízületei, és jobb lesz, valamint állva/sétálva üríti székletét.

  Kérdésem, hogy melyik készítményt vásároljam meg neki a fentiek közül?

  köszönettel
  Szerdahelyi Dávid

  • Kedves Dávid! A porckorongsérvet a Mozgásszervi csomag I-el szoktam megelőzni. Az idült jellegű ízületi gyulladásokat pedig a II. számú csomaggal. Önöknek inkább ezt tanácsolom. Üdv Dr.Molnar

 5. Tisztelt Doktor Úr!
  Máltai kan kutyusom most 3 éves. 1 éve kiugrott az ölemből és röntgen után lehetett látni, hogy elmozdult a csípőjénél a csont. Műtetni nem szeretem volna ezért kutyaterápiára jártunk. Jobb lett és abbahagytuk, de nemrég rosszul ugrott és azóta megint nem teszi le a hátsó lábát. Úgy fest, hogy diszpláziája van az esés miatt. Nem szeretném, ha műtét lenne a vége, ezért kérem segítségét. Válaszát előre is köszönöm!

 6. Kedves gazdik!
  Sajnos feleslegesse valt több mint fel doboz galliprant 100mg izuleti gyógyszer. Aki mar használta, v hasznalja annak szívesen, ingyen oda adnám. Akit érdekel keressen meg

 7. Tisztelt Doktor Úr!
  most találtam meg az Önök oldalát ahol foglalkoznak a kutyák diszpláziás problémáival.
  Nekem 7 éves az ivartalanitott rottweiler kan kutyám.
  Az unokáim elvitték sétálni és szomorúan jöttek vissza , hogy 100 méter után megrogyott a hátsó lábára.
  Én 5 évvel ez előtt rendszeresen hordtam sétálni és úszni az Ipolyra sajnos megbetegedtem és járni csak kis távra tudok
  azért csak a 300 négyzet méteres kert volt neki
  Azt hittem ez is elég.
  Az állatorvos szerin diszpláziás milyen gyógyszerrel tudnám a fájdalmát enyhiteni
  Nekem ez előtt volt egy rottweiler kutyám aminek olyan fájdalmai volta, hogy egy állat klinikán már csak az altatást javasolták mert későn vittem
  Ez borzasztó volt nem szeretném még egyszer ezt átélni, kérem javasoljanak a fájdalmára valami gyógyszert ha van ilyen küldhetnének is nekem utánvétel
  Előre is köszönöm segítségüket Radics Józsefné 2635 VÁMOSMIKOLA MÁJUS UTCA SZÁM

 8. Tisztelt Doktor Úr!
  11 éves pumi kan kutyánál súlyos csípődiszpláziát állapítottak meg. Combcsontfej műtéti eltávolítását javasolták. 3 hete adom neki a Skelevet-et. A kutya 17 kg-os, napi 1 szemet adok neki. Megfelelő ez az adagolás? Folyamatosan lehet adni neki, vagy kúraszerűen javasolt? Esetleg kiegészítő terápiát tudna javasolni? Olvastam valahol, hogy izületi folyadék pótlására humán gyógyászatban alkalmazott kapszulát adtak kutyának. Kérem írjon erről véleményt. Nagyon szeretnénk elkerülni a műtétet. Válaszát előre is köszönöm.

 9. Tisztelt Dr Úr!
  Elöljáróban annyit, hogy olaszországban élek, és nem vagyok maradéktalanul elégedett az itteni állatorvosok hozzáállásával. Számos esetben nem adnak kellő információt a kérdéseimre.
  Ezért is örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és végső elkeseredettségemben fordulok a Doktor Úrhoz. Reménykedve abban, hogy tud javasolni olyan terápiát ami segíthet a picikém életminőségének javításában, elsősorban az esetleges fájdalmai minimalizálásában. Tisztában vagyok azzal, hogy gyógyíthatatlan betegséggel állok szemben, de tudomásom szerint megfelelő terápiával évekkel meghosszabbítható az élete. Ebben szeretném a segítségét kérni. Íme a történetem:
  Pici lány yorkim 11 éves 2,80 kg. 1 évvel ezelőtt hosszas vizsgálatokat követően sajnos centralis cushing kórt diagnosztizáltak nála.
  Azóta folyik a küzdelem a trilosztán adagolását illetően. Kezdetben 3 mg napi 2x reggel és este. Nem reagált Rá. Monitorozást követően kortizol szint 8.1 qg/dl. A normál 1-5.
  Követketkező dózis 6 mg napi 2x. Rövid időn belül rohamos javulás történt. Csökkenő víz ivás, energikusabb, kezdett újra nőni a szőre. A hastérfogat viszont nem csökkent jelentősen,
  a farkasétvágya ha lehet még fokozódott. Lehet, hogy a kutya béres csepp is amit naponta kap hozzájárul. Újabb kortizol szint mérést követően, 1.67-re normalizálódott az érték.
  Ez az állapot sajnos csak 5 hónapig tartott. Januárban ismét visszatértek a tünetek. Újra kihullott a szőre, jelentősen romlott az állapota. Immár a járása is ijesztően bizonytalanná vált.
  Kortizol szint 7.54-re ugrott. Ismét dózis emelés, 8mg napi 2x. Nem történt javulás sajnos. Múlt hónapban újabb kortizol szint vizsgálat, melynek az eredménye elkeserítően magas lett. Majdnem 9 qg/dl az eddigi legmagasabb. Trilosztán immár 10 mg 2x naponta. 3 hete kapja, talán a szőre picit nőtt, de egyéb javulást nem látok. A légzése meglátásom szerint rosszabbodott, ijesztően kattogva liheg és előfordul, hogy fullad, mintha légszomja lenne. Izületei A járása egyre nehézkesebb, félek hogy fájdalmai vannak. Egyelőre ez a helyzet. Kb 2 hét múlva újabb konroll.
  Elnézését kérem a hosszú részletes írásomért. de szerettem volna megosztani a Doktor Úrral minden fontosat, ami segíthet a megfelelő terápia összeállításában…
  Hálásan köszönöm megtisztelő figyelmét, és előre is a segítségét!
  Tisztelettel Kósa Edit

  • Kedves Edit! Javaslom a Korovet, Etovet, Multivit Mega C és a Krill Omega D3+K2 gél kombinált használatát, Egy hónap múlva a Korovetet váltsa fel a Renovettel. Ezekkel tartós gyógyulást nem ígérhetek, de remélhetően a tüneteit enyhíteni fogják. Üdv dr. molnár

 10. Tisztelt Doktor Úr! 13. évében járó német vizsla-labrador keverék kutyámnál körülbelül egy éve vettük észre, hogy rohamosan csökkent a hátsó lábainak a terhelhetősége, időnként megroggyan és a lépcsőkön nagyon nehezen jár, valamint már izom leépülés is látható. Állatorvostól kaptunk gyógyszert rá, de többszöri kúra után sincs semmi javulás. Az interneten találtam rá az Önök oldalára, szeretném megkérdezni az Ön mit ajánlana, amitől remélhetünk javulást az állapotában.

 11. Tisztelt Doktor Úr!
  Két éves labradorom van,súlyos diszpláziás.Bal hátsó lábánál már nyolc hónaposan combcsontfej csonkolást végeztek Szombathelyen.A röntgen kimutatta,hogy ágyéki gerinc szűkülete is van.Észrevettem,hogy a jobb hátsó lába is fáj és vékonyodik a combocskája.Ivartalanított szuka,táppal etetem,Royal Canin,orvosi ajánlással,ízületes kutyáknak való.Egy ismerősöm ajánlotta az Energyvetet,így találtam rá az oldalra.Kérem,segítsen,ajánljon nekünk gyógymódot!
  Válaszát,segítségét előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Hosszu Júlia

 12. Kis tacsi, 13 honapos. 7 honapos amikor volt volt nala csonthartya gyuladas is rt.mutat diszplazia. Most kialitason mondtak hogy laza izuletek…mi tudja ajanlani neki, Koszonom.

 13. T. Dr Úr, 4 éves n.juhász/vizsla ivartalanított kan kutyámnál rtg. enyhe diszpláziát és C.E.C.-t igazolt. Előbinek nincs műtéti indikációja, annál inkább aggasztó a “lófarkasság”. Segíthet valamelyik készítmény? Előre is köszönöm válaszát.

  • Kedves Ilona! A mozgásszervi komplexünk éppen ezeknek a problémáknak a kezelésére készült. Adja kombinációban a szereit és még Omegavetet és D3K2 vitamint is. Üdvözlettel: dr. Molnár

 14. Tisztelt Dr úr
  Van egy 1,5 éves Amstaff keverék 35 kg kutyám, 2 oldalú súlyos diszpláziát állapítottak meg nála , az orvos csipőprotézist javasolt, de nagyon drága és félek a mellékhatásoktol is! Dr úr szerint lehetne ezt gyógyszerekkel is kezelni? Válaszát előre ős köszönöm

  • Kedves Marietta! Én is természetes hatóanyagokkal történő kezelést javaslok minimum 3 hónapon át, aztán a műtét még akkor is szóba jöhet, ha még úgy érzik szükség lesz rá. Több esetben el lehet kerülni a komolyabb beavatkozásokat még idült betegségeknél is az általunk használt szerekkel. A mozgásszervi problémák kiegészítő kezelésére javasolt csomagot javaslom használni az általános leírás szerinti dózisban, mely leírást a csomagban fogunk küldeni, de a honlapon a termékek alatti legördülőben is megtalál. Üdvözlettel: dr. Molnár

  • Kedves Ferenc! A Skelevet , Kingvet, Cytovet, Renovet, Probiovet szerek kombinált adása a legcélravezetőbb a diszplázia és a gerinc csigolya disztrófia kezelésére. Felhívom azonban a figyelmét, hogy mivel nem csak porcelváltozás okozza a tüneteket, így nem fog 1,5 hónap alatt gyökeres változásokat tapasztalni, mint a porckorong sérvnél, hanem minimum 3 hónapig adagolva a szereket, a csontátépülést megfelelő mederbe terelve, kifejeződhessen a tünetek javulása is. Üdvözlettel: dr. Molnár

 15. T. Doktor Úr! Mai nap megkaptuk a csomagot. Szeretném a tanácsát kérni az adagolás mennyiségével kapcsolatban. Kb 40kg a kutyus. Skelevet és Kingvetböl mennyit kell adnom naponta. Teljesen nem vagyok biztos az adag mennyiségében. A segítséget előre is köszönöm. Tisztelettel Hermán Krisztina.

  • Kedves Krisztina! A csomagban adagolási útmutatót is kellett küldenem. Skelevet 3x 3 caps. 10 napig majd 3×2 elegendő, Kingvet első héten 3x 4 csepp majd 3x 6 csepp. Üdvözlettel: dr. molnár

 16. Tisztelt DR Úr! Van egy 7 hónapos ivaros berni pásztor fiu kutyusunk. Egy hónapja a jobb hátsó lábára nehezen áll fel és egy kicsit sántít. Zöldkagyló porcerősítöt kap. Száraztápot és közben egy kis házikosztot is . Szeretnénk elkerülni a nagyobb bajt. Ebben a témában szeretném a segítségét kérni. Előre is köszönöm,tisztelettel Hermán Krisztina.

  • Kedves Krisztina! A diszplázia tüneteinek fokozódását a Skelevet, Kingvet, Cytovet, Probiovet szerek kombinációjával tudja megelőzni. Tapasztalataim szerint, ezek sok kutyán már előrehaladott beteg állapotukban is segítettek már. üdvözlettel: dr. molnár

  • Tisztelt Dr Úr! Van egy 3 éves Belga juhaszom. Aktívan sportoló.. Kicsit több mint 1 éve elvittem diszplazia szűrésre, mert bicegett a jobb első lábára.. Kapott egy rongent ami a csípőre is kiterjedt. Nagyon szép a röngen eredmény és nem mutatott semmilyen elváltozást!Két orvoshoz is elmentunk,de nemt megallapitani a biceges okát, ami kb 2hétre rá el is múlt utána . Viszont most kb 3 hete minden hosszabb pihenés után sántít ill nem terhel a jobb hátsó lábára ami már látható az izomzatan is, viszont amikor bemelekszik tünetmentes. Nem szívesen viszem röngenre újra.Kialakulhat diszplazia ugy hogy az előzetes 1 évvel ezelőtti rongen nem mutatta?Az önök csomagját megvasaroltam 5 napja,fogyasztja és mintha lenne min javulás már .. Mennyi idő múlva várható javulás?Pihentetem most ,de.mivel sportkutya és aktív mozgáshoz szokott, elég nehez,ezert érdeklődöm.Köszönettel Balázs Péter

 17. Tisztelt Dr Úr! 13 éves n.juhász-kopó keverék kutyánk van /35kg/. Az utóbbi, közel egy évben rohamosan csökkent a hátsó lábainak a terhelhetősége, időnként megroggyan és a lépcsőkön nagyon nehezen közlekedik. Vásároltunk az állatorvosunknál Noroflex gyógyszert, de már több kúra elteltével sem tapasztalun nagyobb változást. Egy ismerősünk ajánlotta Önt és az Önök által forgalmazott készítményeket, melyek az ő -hasonló problémákkal küzdő- kutyájánál jelentős javulást eredményeztek. Kérem javasoljon nekünk is erre a problémára gyógyszereket és közölje legyen szíves hogy Budapesten melyik állatorvosi rendelőjükben tudjuk beszerezni. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Laczó József

  • Kedves József! A diszplazia kezelésére a Skelevet Kingvet Cytovet Probiovet kombinációt javaslom alkalmazni. Egy hónap alkalmazás után még a Renovet nevű szert is érdemes bevetni. A honlapon térképes állatorvos keresőt talál. Üdvözlettel Dr Molnár

 18. Üdvözlöm! nekem egy 11 hónapos nemet juhaszom van ,kan 40 kg nincs elhizva , most volt diszplazia szűresen . Kiderült ,h “c “a diszplazia szűrese eddig meg nem volt semmi prblemaja de megelőzeskeppen mit javasolna. En sajat reszemre ismerem es hasznalom is az energyevetet

Vélemény, hozzászólás?